Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

MUP Srbije je povodom izjava potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej "upali" na mere legalnog prisluškivanja, saopštio da je prisluškivanje predsednika Vučića i članova njegove porodice nesporno dokazano. Svi dokazi predati su Tužilaštvu za organizovani kriminal koje će u skladu sa svojim ovlašćenjima odrediti kvalifikaciju dela, poručuje MUP u saopštenju.

U MUP-u navode da Tepić na osnovu jedne beleške, čiju autentičnost, kako ističu, ne mogu da potvrde, izvlači zaključak o celom slučaju.

„U istrazi prisluškivanja predsednika Vučića i članova njegove porodice saslušane su desetine pripadnika MUP-a kao i jedan pripadnik BIA. Dokumentovano je 1.572 prisluškivanja predsednika i članova njegove porodice, tužiocu su predati transkripti razgovara kao i drugi dokazi“, stoji u saopštenju MUP-a.

Pročitajte još:

„Uzimanje za dokaz delove jedne izjave, a ništa ne znati o desetinama drugih, pa ni celini pokazane, još jednom podvlačimo izjave koju ne možemo ni da demantujemo ni da potvrdimo, podlo je koliko i pogrešno. Zato je poslednja laž gospođe Tepić svesni pokušaj da se omalovaži rad profesionalaca u Sektoru unutrašnje kontrole i napadne predsednik Vučić“, dodaje se u saopštenju MUP-a.

MUP poziva sve političare da svojim izjavama ne podržavaju krivična dela i nezakonite postupke, a Mariniku Tepić da, kako se navodi, „pažljivije bira svoje informatore, jer su je i ovaj put naveli na trag vredan i istinit kao kokoške koje na vojnom imanju legu marihuanu“.

„Ukoliko je izjava koju je prezentovala autentična, podsećamo gospođu Tepić da je ona klasifikovana kao strogo poverljiva i da će osoba koja joj je taj materijal dostavila snositi konsekvence u skladu sa zakonom“, upozorava MUP u saopštenju.

Podsetimo, Tepić je na današnjoj konferenciji za štampu izjavila je da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić bio prisluškivan od 2017. do 2019. godine, a da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej „upali“ na mere legalnog prisluškivanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar