Luka Jovanović FOTO: privatna arhiva; MUP srbije

Bojan Jovanović, otac Luke Jovanovića, koji je pre sedam godina nastradao u saobraćajnoj nesreći na Brankovom mostu u Beogradu, kaže za Nova.rs da se nada da će se, nakon smena u vrhu srpske policije, saznati ko je vlasnik "kantrimena" kojim je usmrćen njegov sin. Podsetimo, afera "kantrimen" u žiži javnosti ponovo se našla nakon što je Snežana (Ana) Divac, supruga proslavljenog košarkaša Vlada Divca, prvi put govorila o povezivanju s celim slučajem.

„U suštini nisam dobio nikakva nova saznanja u prethodnom periodu. Došao nam je novi ministar policije, njemu je zadatak da on proba da pronađe taj čuveni automobil koji se vezuje za nekog vlasnika. Odnosno, ako ništa drugo, da saznamo ko je vlasnik automobila. S obzirom kako je krenulo raščiščavanje u policiji, ja očekujem da će ministar jako brzo da dođe s informacijom o vlasniku“, kaže Jovanović za Nova.rs i dodaje:

„Ili makar da izjavi ako ne traže vlasnika“, kaže Jovanović.

Pročitajte još:

Otac nastradalog Luke za naš portal ističe da dalje neće komentarisati i dodaje da je tokom vikenda održan memorijalni turnir „Luka Jovanović“.

„Njegovi drugari se i dalje okupljaju u njegovo ime i održavaju taj humanitarni, košarkaški turnir“, kaže Jovanović.

Podsetimo, Luka je poginuo 2014. godine u nesreći na Brankovom mostu u Beogradu. Za nesreću je na četiri i po godina zatvora osuđen Marko Milićev, vozač „kantrimena“. On je nakon nesreće pobegao s mesta nesreće, a uhapšen je mesec dana kasnije u Kini, odakle je izručen Srbiji.

Ipak, ono što je izvesno jeste da pet godina nakon nesreće nije utvrđeno čiji je automobil Milićev vozio kobne noći, niti gde je on. Milićev je tokom suđenja izjavio saučešće porodici Jovanović i ponudio da plati odštetu. Rekao je da nije video mladiće pored automobila u srednjoj traci na mostu jer ga je „zaslepio blic selfija koji su pravili njegovi saputnici“.

Međutim, ni na jedno pitanje o vlasniku „kantrimena“ koji je vozio nije želeo da odgovori.

Milicev Marko FOTO: MUP

Slučaj „kantrimen“ u žižu javnosti ponovo je vratila Snežana (Ana) Divac, supruga proslavljenog košarkaša Vlade Divca. Ona je u ispovesti za Nedeljnik istakla da su natpisi o njenoj povezanosti s nesrećom bili spinovi, koji su „majstorski odrađeni“.

Istakla je da je ona vozila „mini-moris“, a ne „kantrimen“, ali da to nije bilo dovoljno da povezivanja s nesrećom prestanu. Ipak, dodala je i da je svakako i dalje nepoznato ko je vlasnik automobila kojim je usmrćen mladić na mostu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram