Foto:Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Nišu, nakon izvršenog pretresa stana, donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog A.M, zbog dva krivična dela otmica iz čl. 134 st. 3 u vezi st. 1 KZ, kao saizvršilac u vezi čl. 33 KZ i jedno krivično delo otmica iz čl. 134 st. 4 u vezi st. 3 i st. 1 kao saizvršilac u vezi čl. 33 KZ. On se sumnjiči da je 2002. godine sa još dvojicom muškaraca na teritoriji republike Francuske, oteo tri žene koje su primoravali prostituciju i prema kojima su postupali na svirep način, usled čega je jedna od njih preminula.

O jezivom slučaju i hapšenju otmičara oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Nišu:

„Sumnja se da je početkom 2002. godine A.M. zajedno sa B.N., prema kome je krivični postupak okončan pravnosnažnom osuđujućom presudom pred sudom u Francuskoj Republici i sada pokojnim Z.R., oštećenu O.S. silom i iskorišćavanjem odnosa zavisnosti i straha koji je oštećena imala prema njima kao licima koja su je kupili od nepoznatih lica, zadržali duže od deset dana, i to u periodu od oko tri meseca, postupajući prema njoj na svirep način, a sve kako bi oštećenu O.S. prinudili da počne da se prostituiše u mreži prostitucije, koju je organizovao osumnjičeni zajedno sa B.N., pa je nakon perioda od oko 3 meseca oštećena i počela da se prostituiše za njihov račun.

Pročitajte još:

Takođe, sumnja se da je u periodu od sredine aprila 2002. godine do 02.08.2002. godine, oA.M. zajedno sa B.N., držao oštećenu M.K. u različitim hotelima na širem području grada Pariza, kao i da su postupali prema oštećenoj na svirep način, a kako bi je prinudili da im kaže kakve su izjave ona i oštećena V.R. dale u policiji Francuske Republike, u kom postupku su saslušavane zbog navođenja na prostituciju od strane članova ove mreže, dok su u neutvrđenom periodu od kraja jula do sredine avgusta 2002. godine, V.R., silom i iskorišćavanjem odnosa zavisnosti i straha koji je oštećena imala prema njima kao prostitutka u mreži prostitucije koju su oni organizovali, odveli iz Tuluza u parisku oblast i zadržali je, postupajući prema njoj na svirep način, kako bi je prinudili da im kaže kakve su izjave M.K. i ona dale u policiji Francuske Republike u kom postupku su saslušavane zbog navođenja na prostituciju od strane članova ove mreže, usled kog svirepog postupanja je nastupila smrt V.R.

Osumnjičeni A.M. je dana 25.05.2022. godine, uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu, radi saslušanja. Prilikom saslušanja, osumnjičeni A.M. se branio ćutanjem, nakon čega je Više javno tužilaštvo u Nišu predložilo Višem sudu u Nišu određivanje pritvora protiv osum. A.M. do 30 dana, kako boravkom na slobodi ne bi ometao postupak uticanjem na svedoka koga je tokom istrage potrebno ispitati, kao i zbog činjenice da je za navedena krivična dela propisana kazna zatvora preko deset godina, čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog trgovine ljudima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar