Policijska uprava Niš
Ilustracija Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Niška kriminalistička policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i državnim organima republike Francuske, uhapsili su danas Nišliju A.M. (47) zbog sumnje da je, kako je saopštila niška Policijska uprava izvršio dva krivična dela otmica iz člana 134 stav 3 u vezi stave 1 Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu i krivično delo otmica iz člana 134, stav 4 u vezi stava 1 i 3 Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu.

„On se sumnjiči da je 2002. godine sa još dvojicom muškaraca na teritoriji republike Francuske, oteo tri žene koje su primoravali prostituciju i prema kojima su postupali na svirep način, usled čega je jedna od njih preminula“, navela je Policijska uprava u Nišu.

Kako saznajemo, A.M. je sa još dvojicom srpskih državljana Z.R. i B.N. na teritoriji Pariza i Tuluza oteo jednu tada dvadesetsedmogodišnju Francuskinju, Ukrajinku staru 25 godina i Francuskinju srpskog porekla, takođe dvadestpetogodišnjakinju.

„Oni su devojke držali u jednom hotelu, primoravali ih na prostituciju i mučili ih. Pored toga, oni su devojke tukli jer su sumnjali da razgovaraju sa policijom Tuluza. Francuskinja srpskog porekla je od posledica torture preminula. Francuska policija ih je razotkrila, B.N. je pravosnažno osuđen u Francuskoj, Z.R. je preminuo dok je A.M. uspeo da umakne i skriva se dvadeset godina“, navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva A.M. je određen pritvor do 30 dana nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužiocu.

BONUS VIDEO: Podneta krivična prijava protiv BIA zbog navoda o otmici člana NS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram