David Knežević i Ana Knežević Foto:Broward County Sheriff; privatna arhiva; shutterstoc

U fokusu istrage nestanka Ane Knežević Henao, zbog čega je u Majamiju uhapšen njen suprug David Knežević, trenutno se nalaze mobilni telefoni bivših supružnika. Imajući u vidu da dokazi ukazuju na to da je Knežević u danima njenog nestanka putovao od Srbije do Španije iznajmljenim automobilom, te da se sumnja da joj je u Madridu presudio, uzeo njene lične stvari spakovao ih u kofer i vratio se u Srbiju, policija proverava bazne stanice država kroz koje je prošao želeći da analizira kretanje njihovih uređaja.

U stanu u kom je Ana boravila u Madridu i iz kog je početkom februara nestala, policija nije primetila tragove premetačine niti da bilo šta od njenih vrednih stvari nedostaje. Međutim, nisu pronađeni njen mobilni telefon, računar i punjač, zbog čega se sumnja da je osoba koja ju je otela te uređaje ponela sa tobom. U ovim trenucima istrage dokazi koje je policija prikupila ukazuju da je kobnog dana u njenu zgradu u Madridu ušao Knežević sa kacigom na glavi i sat vremena kasnije izašao sa koferom u ruci.

Ana Knežević i David Knežević Foto:privatna arhiva

Zbog toga je uhapšen u Majamiju, a policija i agenti FBI i dalje tragaju za Aninim telom. Do sada su pregledani na desetine kilometara uz auto-put kojim se Knežević kretao u Španiji. Prekontrolisane su uvale, kanali, teren su pretražili i psi specijalizovani za pronalaženje zakopanih tela ali ništa do sada nije dovelo do njenog pronalaska.

Zbog toga je španska policija uputila zamolnice Italiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Srbiji i Sloveniji, kroz koje je Knežević prošao, želeći da prekontroliše bazne stanice. Na njima bi se moglo videti da li se Knežević negde zaustavljao, da li je očitan signal njegovog i Aninog telefona i slično.

Iznajmio auto u Beogradu, tablice ukrao u Španiji

Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, policija i tužilaštvo sumnjaju da je Knežević u Beogradu u danima njenog nestanka, iznajmio automobil u jednoj rentakar agenciji, te da je njime otputovao do Madrida. Iako je najpre dogovoreno da vozilo vrati 17. februara, javio se agenciji i obavestio ih da će ga ipak vratiti 24. marta.

„Morao sam da zatamnim stakla na automobilu jer mi smeta svetlost“, rekao je Knežević tada osobi koja mu je iznajmila automobil. Automobil je vratio 15. februara, ali je dan ranije pozvao agenciju i rekao da je zaspao za volanom, zbog čega je doživeo saobraćajnu nezgodu.

Policija je kontrolom sistema ovog vozila utvrdila da je do 29. januara prešlo 77.053, a kada je vraćen u agenciju, ta brojka iznosila je 84.730. To znači da je Knežević u tom vozilu preša gotovo 7.000 kilometara!

Analizirajući Kneževićevo kretanje tih dana policija je utvrdila i da je na iznajmljenom automobilu, osim zatamnjenih stakala, menjao i tablice. Po svemu sudeći to je hteo da objasni rekavši da je imao nezgodu, ali se policiji u Španiji javio muškarac sa prijavom da su mu ukradene registarske oznake. Upravo one su kasnije viđene na Kneževićevom iznamljenom „pežou“.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Poruke odale Kneževića

Upravo su telefoni, koji su sada u fokusu istrage, i bacili prvo svetlo sumnje na Kneževića. Bilo je to još u prvim danima kada su sa Aninog broja počele da stižu neobične poruke njenim prijateljima, u kojima im objašnjava da je na ulici upoznala muškarca sa kojim će provesti nekoliko dana u njegovoj vikendici van Madrida. Imajući u vidu da Ana nije bila sklona takvom ponašanju, da im više ne odgovara na pozive i poruke i da su one napisane na prilično lošem španskom jeziku, prijatelji su odmah alarmirali policiju u Španiji.

Govoreći o pojedinostima iz Aninog života, njeni prijatelji su otkrili da upravo prolazi kroz težak razvod sa Davidom Kneževićem i da imaju nesuglasice oko podele biznisa i imovine vredne 15 miliona dolara. Uprkos tome što je Knežević preko svog advokata dematovao ove navode, uhapšen je u Majamiju kada je policija prikupila dovoljno dokaza za privođenje. On se u ovom trenutku ne tereti za ubistvo, već za umešanost u otmicu.

Foto: Sigurnosne kamere

Dokazi su nastavili da isplivavaju, pa je tako jedna od sigurnosnih kamera usnimila muškarca koji izgleda kao Knežević kako kupuje sprej u prodavnici u Madridu, potom njime prska sigurnosnu kameru zgrade u kojoj je živela, a zatim sat vremena kasnije izlazi sa koferom u ruci.

Bonus video: Potraga za telom Ane Knežević u Španiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar