Konjarnik, pucnjava, muškarac pucao na policiju, policija
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Devetnaestogodišnjak D. J. iz Leskovca koji je pokušao da ukrade novac od radnika obezbeđenja sinoć oko 21 čas u ispred broja 58 na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, kada su povređena tri muškarca, pobegao je iz Vaspitno popravnog doma u Kruševcu.

Kako kažu izvori bliski istrazi za mladićem je bila raspisana potraga, a do sad je „nakupio već toliki broj krivičnih dela da ih se ni Al Kapone ne bi postideo.”

„Taj mladić ima mnoštvo krivičnih dela, od razbojništva i teških krađa, do zloupotreba droga i nasilništva u dosijeu“, otkriva izvor „Blica„.

Do pokušaja pljačke došlo je u trenutku kada je radnik obezbeđenja nosio novac, pazar iz jednog marketa, u banku.

„Tada ga je D. J. presreo i pokušao da mu ih otme. Radnik se branio, ali ga je mladić ubo nožem nekoliko puta. Naišao je i policajac koji je bio van dužnosti i sprečio ga da pobegne i odnese novac, ali je i njega tom prilikom povredio. Policija i žandarmerija ubrzo su stigli i uhapsili ga“, otkriva izvor.

Mladić je osumnjičen i za pokušaj teškog ubistva.

Osumnjičeni za sinoćni pokušaj pljačke i radnik obezbeđenja još se nalaze u Kliničkom centru Vojvodine na lečenju. D. J. je primljen u Urgentni centar sa višestrukim kontuzionim povredama po telu. Iz KCV-a kažu da je on, nakon dijagnostike i ukazane pomoći, zadržan na opservaciji.

N. P. (34), radnik obezbeđenja, zadobio je ubodne rane u predelu grudnog koša i trbuha. Posle operacije, zbog teških povreda, nalazi se na daljem lečenju. Policajac van dužnosti M. V. (37) izboden je u predelu leđa, a posle hirurške obrade otpušten je na dalje kućno lečenje.

Iz agencija za obezbeđenje gde je bio zaposlen povređeni radnik, je koja je inače iz Zrenjanina, danas nisu imali komentar na nemile događaje, jer kako kažu ni sami još ne znaju sve detalje. Na licu mesta obavljen je uviđaj u prisustvu nadležnog tužioca, a istraga će utvrditi sve okolnosti ovog događaja.

BONUS VIDEO: Pink panteri – balkanski pljaćkaši koji ne poznaju granice 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram