Eksplozija plinske boce u Novom Sadu Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Троје povređenih u eksploziji plinske boce u nedelju popodne u novosadskoj pceriji "Savoka" u Novom Sadu, zbog opekotina su zadržani u Kliničkom centru Vojvodine, odnosno Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Pacijent M.E. (37), kako navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi, primljen je sa opektoinama obe šake, i posle ukazane prve pomoći, njega je pregledao specijalista plastične hirurgije kao i ORL spacijalista, a zbog sumnje na inhalacionu opekotinu predložena je hospitalizacija na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

„Pacijentkinja P.B. (72) primljena je sa povredama u vidu opektoina, te je nakon ukazane prve pomoći i dijagnostike, upućena na pneuumofiziologiju Instituta za plućne bolesti u Sremskoj kamenici radi daljeg tretmana“, navodi Siniša Knežević, portparol Kliničkog centra Vojvodine.

Treći povređeni Z.N. (24) primljen je sa opektoinama trećeg stepena na licu, poglavini, trupu, rukama i nogama, opekotine zauzimaju oko 90 površine tela. Posle kompletne dijagnostike, primarne hirurške obrade i previjanja opečenih površina, pacijent je smešten na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KCV radi daljeg lečenja.

Eksplozija plinske boce, podsećamo, dogodila se u nedelju oko 17.30 sati, intervenisale su tri medicinske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji su povređene trasnportovali u Urgentni centar, kao i vatrogasci.

Bonus video: Eksplozija bombe u Osnovnom sudu u Podgorici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar