Foto:privatna arhiva/facebook

Uroš Vukašinović, za koga su mediji preneli da je otet danas u blizini Leposavića, je, prema rečima njegove porodice, zapravo uhapšen. O celom slučaju oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Hapšenje još jednog Srbina na prostoru Kosova i Metohije, Uroša V. iz Leposavića koje se dogodilo jutros, nastavak je torture Alјbina Kurtija koji koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom. Uroš V. je uhapšen kada je jutros rano krenuo na posao, a uhapsili su ga pripadnici Kurtijeve Kosovske policije u civilu, od kojih je jedan vozio čak vozilo sa KM tablicama. Nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv“, navodi se u saopštenju i dodaje:

Pročitajte još:

„Kurti bez ikakvih dokaza, uprkos činjenicama koje ga demantuju, svakodnevno hapsi Srbe, dok međunarodna zajednica okreće glavu na drugu stranu i pravi se da ne vidi kršenja svih osnovnih prava Srba, Kurtijevo svakodnevno maltretiranje, fizičko, pravno i institucionalno nasilјe nad našim narodom. Da li je bilo gde u demokratskom zapadnom svetu moguće da se iko hapsi po političkim nalozima, bez dokaza? Kako je moguće da dokazi svakodnevno demantuju Svečlјu i Kurtija, a oni nastavlјaju svoje napade na Srbe? Međunarodna zajednica pod hitno mora da se osvesti i nerazumnim potezima Prištine stane na put, jer mir na Kosovu i Metohiji opstaje samo nadlјudskim naporima Srba sa severa Kosova i Metohije koji dve godine trpelјivo podnose Kurtijevu torturu“.

Podsetimo, kako su mediji danas objavili, radnik Uroš Vukašinović je navodno otet dok je išao na posao. Ipak, porodica Vukašinović je potom razjasnila sve okolnosti, rekavši da je on zapravo priveden dok je išao na posao.

VIDEO: Hapšenje u Bujanovcu zbog primanja mita

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare