Milomir Jovanović Foto:Arhiva

Likvidacija Milomira Jovanovića Mikija (46) iz Vranića, koji je ubijen iz snajpera 14. januara 2017. godine na groblju u Sopotu, i dan danas je misterija. Ubistvo Jovanovića, kuma Dejana Stojanovića Keke, navodnog vođe novobeogradskog klana, ni posle četiri godine nije rešeno.

Jovanović je brutalno ubijen sa sa tri hica iz snajpera na povratku sa groblja gde je bio na sahrani prijatelju Novaku Todoroviću.

Kako su mediji tada pisali, atentat je izvršen oko 14 časova, odmah nakon sahrane Jovanovićevog poznanika. Ubica je najverovatnije pucao iz automobila, iz snajpera sa prigušivačem, i pobegao odmah nakon obavljenog „zadatka“.

Bežanijsko groblje
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jovanovićevi telohranitelji, koji su ga obezbeđivali, nisu ni bili svesni šta se dogodilo sve dok se Milomir iznenada nije srušio pored njih, pored zadnjih levih vrata džipa. Prevezen je hitno u bolnicu, međutim, pogledao je smrtnosnih ranama koje je zadobio u brutalnom napadu.

Pročitajte još:

O motivu njegove likvidacije odmah nakon zločina je počelo da se spekuliše. Navodilo se da je reč o poslovima droge, te da je žrtva, navodno, kontrolisala celo tržište narkotika na Novom Beogradu. Jasno je bilo da je reč o profesionalnom ubici, koji je duže vremena pratio kretanje Jovanovića i tačno znao gde će da se nalazi u određeno vreme.

Ubica je, očigledno, duže vreme, vršio opservaciju Jovanovića, a o čemu svedoči i način na koji je obavljena likvidacija. Gotovo niko od prisutnih na groblju tog dana nije uočio sumnjive radnje, koje bi eventualno ukazala na potencijnog počinioca krivičnog dela.

Interesantno je i da je Milomirov rođeni brat Milan nestao u Češkoj, nekoliko meseci pre brutalne likvidacije na groblju u Sopotu. Milomir je od tada dodatno pojačao svoje obezbeđenje i svuda je išao u pratnji telohranitelja.

Pretpostavlja se da je imao određena saznanja da mu je ugrožena bezbednost.

Motiv zločina dodatno je bio sumnjiv s obzirom da je Jovanović bio kum Dejana Stojanovića Keke. Keka se godinama unazad dovodio u vezu s izvršenjem krivičnih dela, a o njegovo ime se pominjalo i u Beloj knjizi kriminala MUP Srbije.

Dejan Stojanović Keka Foto: MUP

Inače, Jovanović je sahranjen na groblju Orlovača, a sahrani je, pored njegovih prijatelja i rođaka, prisustvovao i veliki broj policajaca u civilu, dok je ispred groblja bilo je parkirano i vozilo interventne jedinice.

Takođe, od Jovanovića su se oprostili i ljudi iz sveta fudbala, među kojima su bili i

BONUS video: Zaplena heroina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram