Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Za Stojana I. (38), osumnjičenog za jezivi napad u kom je ubijena devojčica (16), a ranjeni su njena majka, otac i baka, komšije kažu da se bavio fizičkim poslovima.

„Sekao je drva i šišao travu po selu. U poslednje vreme počeo je da popušta za živcima, ne znam ni da li se lečio. Njegova kuća je u istoj ulici gde je i kuća porodice Petrović, ali ne znam šta mu se tačno dogodilo da to uradi. Njegov deda i ne zna šta se dogodilo, ali mislim da mu je otac otišao do Petrovića da izjavi saučešće“, kaže jedan od komšija.

Rođak pomahnitalog napadača iz Ripnja navodi za Nova.rs da je porodica ubice na lošem glasu i da je čak i on imao probleme sa Stojanom I. (38).

„Ja nisam pričao sa njim i nekoliko puta sam ga izbacio iz kuće. Bio je čudan, išao je po vračarama i manastirima, a pre pet meseci je nudio drugovima u kafani da probaju grobljansku vodicu, koju je on pio. Jednom se zaljubio u svoju kumu, bio je čudan i čak se čula priča da je pre pet meseci zapretio da će ubiti ovu devojčicu“, ispričao je rođak.

Stravičan zločin, podsećanja radi, dogodio se danas oko 13.00 časova kada je Stojan I. napao svoje prve komšije, a zatim njihovu 16-godišnju ćerku ugurao u svoj automobil marke „polo“ i odvezao se sa lica mesta. Na oko kilometar i po se zaustavio, a onda je presudio nesrećnoj devojci (16) najverovatnije nožem. Potom se dao u beg ali ga je policija ubrzo locirala i nakon kraćih pregovora i pretnji, uspela da ga savlada i privede.

Stojan Ilić Foto:Facebook/Stojan Ilic

Njegova braća su ispričala novinarima da ništa nije nagoveštavalo da bi moglo doći do ovakvog zločina.

„Nije davao nikakav nagoveštaj da će to da uradi, ali je bio je čudan u zadnje vreme. Ja sam bio na poslu kada se sve desilo, meni je kolega javio. Sa napadnutom porodicom smo bili u okej odnosu. Stojan se družio sa tom porodicom, družio se sa njegovim bratom, bio je tu zadnja tri dana“, rekle su braća osumnjičenog Jovan i Dušan.

Deda ubijene devojčice: Jutros smo pili kafu

Deda ubijene devojčice u Ripnju izjavio je za N1 da ništa nije ukazivalo da će se dogoditi takav zločin i da je sa osumnjičenim tog jutra pio kafu. On je naveo da su odnosi sa Stojanom Ilićem bili dobri.

„Jutros smo pili kafu, on me odvezao do okretnice“, naveo je deda, dodajući da je zatim otišao za Beograd kod doktora. Kada se vratio, čuo je od komšija da mu je osumnjičeni Stojan Ilić (38) napao sina, ćerku, ženu i unuku, piše N1. Kaže da je kod kuće zatekao puno krvi, a da je druga unuka uspela da pobegne kod njegove sestre od tetke.

Bonus video: Mesto na kom je devojčica ubijena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar