Mišković i njegov sin stigli na drugostepeno suđenje zbog utaje poreza

Hronika 25. okt. 202110:23
Podeli:
Miroslav Mišković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i njegov sin Marko stigli su u Palatu pravde gde im danas počinje glavni pretres (suđenje) u drugostepenom postupku pred Apelacionim sudom u Beogradu, povodom optužbi za utaju poreza.

Pretres se održava nakon što je prošle godine Apelacioni sud odlučio da sam izvede ključne dokaze u ovom slučaju kako bi doneo pravosnažnu presudu.

Na razmatranju je druga prvostepena presuda Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženim izrečena u martu 2019. godine u Specijalnom sudu u Beogradu.

Pročitajte još:

Tom presudom je Miroslav Mišković osuđen na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog pomaganja sinu Marku da utaji porez po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, od 320,3 miliona dinara.

Apelacioni sud je ranije potvrdio presudu kojom su Mišković i ostali pravosnažno oslobođeni optužbi za nanošenje štete putarskim preduzećima u Srbiji, ali je ukinuo deo presude koji se odnosio na utaju poreza i naložio da mu se suđenje ponovi.

BONUS VIDEO: Ivanjica suđenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar