Foto: Nova.rs/Video

Miša Vacić, predsednik Srpske desnice, ponovo je briljirao gostovanjem na nacionalnoj frekvenciji, ovog puta u jutranjem progamu Happy televizije, gde je govorio o dešavanjima u vezi sa muralom osuđivanom ratnom zločincu Ratku Mladiću. Vacić je pozvao građane da uplate sredstva na zatvorski račun Ratka Mladića, koji služi svoju kaznu u Hagu. Zašto se ovakvim "stručnjacima" daje medijski prostor i čemu oni zapravo služe, sasvim je očigledno, ali ostaje nejasno da li Vacićevi idejni tvorci, za taj posao, nisu mogli da obezbede nekog s manjom sklonošću ka blamantnim ispadima.

Gde je čuvanje „srbstva“ tu je i Miša Vacić

Prepucavanje oko stavova da li mural Ratka Mladića treba da bude na beogradskim ulicama nije moglo da prođe bez Vacića.

Podsetimo, prolaznici su vidno negodovali tokom davanja izjave Vacića, na šta je on prokomentarisao: „Ipak je ovo Vračar, krug dvojke.“

On je potom upitan zbog čega se onda nalazi tu, na šta je Vacić odgovorio „da će se njegovim šetanjem posrbiti taj deo Beograda“.

Kako će mu to poći za rukom, s obzirom na to da njegova lutanja počinju već na zvučnim i bezvučnim suglasnicima, a sada i na odrednicu „kruga dvojke“, javnost verovatno ne može ni da zamisli.

Transfer blama na N1

Da Vacić ume da se zbuni, šira javnost je videla i za njega čula posle njegovog gostovanja na N1 televiziji.

On je tada, podsetimo se, pričao o njegovoj funkciji Savetnika u kancelariji za Kosovo i Metohiju i ko mu je tu titulu dodelio.

Ovaj intervju mu je zasigurno doneo slavu, najviše zbog leksičkih grešaka i vidne zbunjenosti, kao i negativnog odgovora voditeljke na Vacićevu molbu da dobije čašu vode u toku intervjua.

Vacić je, na kraju dobio vodu, ali funkciju Savetnika nije uspeo da zadrži.

Istakao je da su građani tražili baš njega za tu poziciju, ali svi su izgledi da je to nemoguć scenario.

Poznat kao Vučićev poltron i ultradesničar: Homofobne ideje i saradnja sa antivakserima i levijatancima

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić predstavila je početkom godine izveštaje ovlašćenog službenog lica iz kojih se vidi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisluškivan zbog kontakata sa liderom Srpske desnice Mišom Vacićem, koji je bio na merama zbog ekstremizma.

Pročitajte još:

Ova informacija još jednom je potvrdila da je veza između državnog vrha i ovog radikalnog desničara još uvek veoma snažna i da na nju nije uticalo Vacićevo proterivanje iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Navodi da je Miša Vacić na vezi i u dobrim odnosima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem pojavljivali su se više puta.

„Sigurno je da su se njih dvoje čuli. Vučić bi njega odavno sklonio, ali su oni preko porodičnih veza, odmalena u dobrim odnosima. Vučićev i Vacićev otac se druže“, rekao je jedan naš izvor.

Veći su izgledi da je Vacić jedan od vernih, ali neposlušnih, obožavatelja režima.

Njegov prvi politički angažman bio je u pokretu „SNP Naši 1389“, gde je kao mladi aktivista prednjačio u izlivima mržnje i destruktivnom ponašanju. Bio je među učesnicima i organizatorima protesta organizovanih zbog hapšenja Radovana Karadžića, kasnije i Ratka Mladića, ali se posebno istakao 2009, kad je pred održavanje Parade ponosa pretio učesnicima tog skupa.

Zbog toga je 2013. godine osuđen na godinu dana uslovnog zatvora i to za tri krivična dela: širenje diskriminacije protiv LGBT populacije, nedozvoljeno držanje oružja i ometanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti.

Miša Vacić je sarađivao sa Levijatanom, udruženjem koje se krije pod paravanom „zaštite životinja“, dok širi agresiju i mržnju. Sa njima se u vezu dovodi i poznata antivakserka Jovana Stojković.

U tom bunaru ludosti i ultradesničarskih ideala, dodaju se i Zavetnici, koji pripadaju istom košu „stranaka“.

Miša Vacić, upao je u prostorije Centra za kulturnu dekontaminaciju i prekinuo izložbu „Kapija- I kad boli, istina je lijek“. Tada je oteo mikrofon organizatorirma i pokušao da se obrati medijima i prisutnima.

Vacić iza sebe ima čitavu zbirku nasilnih pojavljivanja i širenja svojih stavova kroz agresiju, ipak i posle svega on nastavlja da gostuje po televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

Izvesno je da je Vacić još jedan u nizu malih karika u lancu režimskih poltrona, koji služe da zamajavaju javnost i ističu se samo kada su u pitanju događaji poput murala Ratka Mladića, gej parada i sličnih pipavih tema u kojima su građani ekstremno podeljeni, a ove persone služe za podsticanje cirkusa sa tragikomičnim epilogom.

Možda ipak, u pauzi dok bude čekao čašu vode, kasneći 24 sata, stigne da nas sve posrbi i prosvetli.

BONUS VIDEO: Miša Vacić u odbrani murala Ratka Mladića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare