Miroslav Jovanović Foto:printscreen/facebook.com/jovanovic.miroslav.5

Meštani Petničke ulice u Valjevu, inače komšije nastradalog radnika Miroslava Jovanovića koji je poginuo danas prilikom eksplozije na poligonu namenske industrije "Krušik", kažu da je on bio najbolji inženjer u toj vojnoj industriji. U razgovoru za portal Nova.rs ističu da je Jovanović bio dobar čovek, vredan radnik i da Valjevo ne pamti ovakvu tragediju.

Reporteri portala Nova.rs uputili su se danas u porodičnu kuću nastradalog Jovanovića, ali oni nisu bili u stanju da govore od šoka i tuge koja ih je zadesila, nakon što su čuli vest o Miroslavljevoj pogibiji.

Pročitajte još...

Sa druge strane, njegove komšije su odmah nakon što su saznali za tragediju izašli na ulice, vidno šokirani i potreseni. Ističu da je Jovanović otac troje dece, čovek koji je bio spreman da uvek i svima priskoči u pomoć, kada god je to bilo potrebno.

„Strašna tragedija, Miroslav je bio jako dobar čovek, vredan i radan. On je bio najbolji inženjer u Krušiku, od njega boljeg nije bilo. Koliko znam, povremeno je išao na taj poligon, strašna tragedija“, kaže komšija.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Komšinica koju smo zatekli ispred kuće kaže da su svi još uvek uznemireni.

„Bog uvek uzima najbolje među nama, takav je bio i Miroslav. Izuzetno dobar čovek“, kaže komšinica.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, Jovanović je iza sebe ostavio troje dece, dva sina, od kojih jedan ima 20 godina, i ćerku. Otac poginulog inženjera je bio stolar i neretko mu je nastradali Miroslav pomogao u poslu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, tragedija se dogodila oko 11 časova, kada je tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije “Krušik” Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, došlo do eksplozije od koje je poginuo radnik “Krušika” Miroslav Jovanović, a povređen je radnik M.P. koji je učestvovao u opitovanju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare