Foto: Čitateljka Nova.rs

Tragična vest da je Minja Draganić (15), tinejdžerka koja je pre mesec dana teško povređena u požaru na Dorćolu, jutros preminula u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, potresla je celu Srbiju. Zašto se Minjino zdravstveno stanje iznenada pogoršalo i dovelo do smrtnog ishoda još uvek nije zvanično saopšteno, a Ognjen Todorović (38), jedan od Minjinih donora kože, tvrdi da joj se stanje naglo pogoršalo kada je iz klinike u Zvečanskoj, koja je u međuvremenu pretvorena u kovid bolnicu, prebačena u Tiršovu.

„Čuo sam da je bila loše jer su joj se rane inficirale nakon prebacivanja u Tiršovu. Nakon operacija u Zvečanskoj se oporavljala, ali je sve krenulo nizbrdo kad su je prebacili. Očajan sam“, ispričao je Todorović za Nova.rs

On kaže da je još rano da bilo koga osuđuje, ali da s pravom sumnja da su Minjinoj smrti doprineli loše lekarske odluke i prebacivanje u drugu bolnicu.

„Siguran sam da bi sve bilo u redu da je ostala u Zvečanskoj. Nije trebalo da je prebacuju.“, kazao je Todorović.

Foto: Privatna arhiva/Ognjen Todorović, Nenad Stanković

Podsetimo, petnaestogodišnja devojčica Minja D., koja je teško povređena u požaru na Dorćolu i herojskim podvigom radnika gradilišta izvučena iz vatre, preminula je jutros u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Bliski prijatelji Minjine porodice i heroj koji ju je izvukao iz požara potvrdili su za portal Nova.rs da su i oni primili strašnu vest, kao i da još uvek ne mogu da poveruju da se ovako nešto dogodilo.

Požar u stambenoj zgradi na Dorćolu Požar u stambenoj zgradi na Dorćolu

„Ne mogu da verujem, u šoku sam… Nemojte me molim vas, ne znam šta da kažem, loše mi je“, rekao je Pavle Gavura za Nova.rs nakon što je saznao da je devojčica Minja D. (15) koju je izvukao iz požara na Dorćolu preminula u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Podsetimo, Minja je teško povređena u požaru koji je izbio u njenom stanu 27. oktobra, a iz vatrene stihije u poslednjem trenutku su je spasli hrabri građevinski radnici koji su čuli njeno zapomaganje.

Ona je hitno hospitalizovana, a u međuvremenu joj je urađeno nekoliko operacija transplatacije kože koju su joj donirali Ognjen Todorović (38) i Nenad Stanković (18). Ona je inače zadobila opekotine trećeg stepena, a u akciju da joj se spase život uključila se cela zemlja.

**

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare