Novinari su imali retku priliku da sretnu republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac u utorak na konferenciji "Podrška reformi pravosuđa u Srbiji". Ipak, ostali su bez prilike da postave pitanje, a u zaštitu tužiteljke stala je i ministarka pravde Maja Popović.

Kako je s leđa čula novinarsko „gospođo Dolovac, gospođo Dolovac“, republička javna tužiteljka je požurila da se pozdravi s ministarkom pravde Majom Popović i šefom delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom i „pružila korak“ niz hodnik Narodne skupštine, piše N1.

Za njom je požurila i novinarka, koja je nastavila da doziva „gospođo Dolovac“, ali joj se na putu isprečila ministarka Popović s molbom da ne uznemirava gospođu Dolovac.

Pročitajte još:

Dolovac je u Narodnoj skupštini učestvovala na skupu „Podrška reformi pravosuđa u Srbiji“ koji je organizovalo Ministrastvo pravde Srbije uz podršku zajedničkog projekta Evropske unije i Saveta Evrope. Na skupu su prezentovani prvi tekstovi seta pravosudnih zakona.

Republička javna tužiteljka je na skupu rekla da će ta zakonska rešenja biti mera ustavnih promena u oblasti pravosuđa. Prema njenim rečima, reforma pravosuđa ne sme da ostane samo na rečima, već treba da bude sprovedena u delo.

VIDEO: Retki snimak Zagorke Dolovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar