Milo Đukanović Foto:TANJUG/SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE/

Prema navodima Nacionala, Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam, kaže u jednom razgovoru da je 12 godina u zatvoru i da je mogao namestiti predsednika Crne Gore, kabinet Đukanovića navodi da ta optužba nije nova, pišu Vijesti.

Kabinet predsednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je da su na naslovnoj strani „Nacionala“ objavljene neistine o umešanosti Đukanovića u ubistvo glavnog i odgovornog urednika „Nacionala“ Iva Pukanića, prenose Vijesti.

Nacional je objavio da je u posedu audio snimka koji ukazuje da bi nalogodavac ubistva Pukanića mogao biti Đukanović.

Prema navodima Nacionala, Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam, kaže u jednom razgovoru da je 12 godina u zatvoru i da je mogao namestiti predsednika Crne Gore i da živi u Kostarici, ali da to nije uradio.

„Ovde sam gde sam, neću da me se moji unuci i deca stide živog. Bolje da se ponose sa mnom mrtvim“, navodno je rekao Jocić.

„Neistina objavljena na naslovnoj strani hrvatskog nedeljnika Nacional, o umešanosti predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u ubistvo Iva Pukanića, predstavlja reciklažu laži koja je još pre osam godina lansirana, i odmah nakon toga demantovana od svih aktera te konstrukcije, pa i od samog Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo vlasnika Nacionala“, navedeno je iz kabineta.

Pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vreme vlasti Borisa Tadića, da Jocić, lažno optuži Đukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak. Tada su raskrinkani kao jedan od brojnih metoda u pokušaju kriminalizacije Mila Đukanovića, koji razni obaveštajno-medijskih centri, sprovode duže od 20 godina. Jedan od takvih pokušaja bila je i Duvanska afera, koja je i sudski verifikovana kao podmetačina, dok su svi akteri u tom procesu, pred italijanskim sudovima, pravosnažno oslobođeni svih optužbi“, ističu iz Đukanovićevog kabineta.

Dodaju i da je „činjenica da Nacional“, koji je bio glavno oruđe, u lažnoj „duvanskoj kampanji“, u susret godišnjici ubistva osnivača ovog lista, reciklira senzacionalistički obrađenu laž iz 2012. godine.

„To smatramo očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu“, zaključeno je.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar