Ilustracija Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Trinaestogodišnja devojčica digla je juče popodne na noge čitav Niš nakon što su njeni roditelji zatražili pomoć u potrazi. U dramatičnom obraćanju preko društvenim mreža ukazali su da se radi o detetu sa posebnim potrebama koje ne sme da ostane samo jer vrlo lako može da zaluta. Zahvaljujući ovom apelu mala Nišlijka pronađena je za nešto manje od dva sata, ali tamo gde je niko nije očekivao da će je naći . Trinaestogodišnjakinja je pod još nerazjašnjenim okolnostima dospela u voz koji saobraća na relaciji Niš – Beograd a najveću zaslugu za to što se agonija njene porodice tako brzo završila pripada tridesetdvogodišnjoj Milici Stojanović iz Žitkovca. Ona je prepoznala devojčicu i alarmirala nadležne organe pa je tinejdžerka vraćena svojoj porodici.

Milica kaže da u svom postupku ne vidi ništa vredno pomena jer kako ističe, to je bio „ljudski čin“ koji se od svakoga mogao očekivati.

Pročitajte još:

„Primetila sam dete na Železničkoj stanici u Nišu, ušlo je u voz i sela u vagon na početku kompozicije. Delovala mi je čudno, neobično se ponašala, u rukama je imala igračku upadljive boje. Jedna žena je upitala da li joj je potrebna pomoć ali joj devojčica nije odgovarala. Međutim, ništa nije ukazivalo na to da je dete na neki način ugroženo. Ja sam sela dosta dalje, otprilike u vagon koji je bio na sredini. Gledala sam objave na Fejsbuku kada sam ugledala post koji su u jednoj grupi postavili njeni roditelji. Odmah sm shvatila da se radi o detetu koje se nalazi u vozu, zamolila sam da se zaustave i pozvala majku devojčice i policijsku stanicu“, kazala je ova Aleksinčanka.

U zbrinjavanju deteta, kako objašnjava, pomogao joj je službenik Železnica Srbije.

„Sve vreme smo bili na blagajni Železničke stanice u Žitkovcu očekujući da dođe policija. Detetu smo dali hranu i vodu, ona je bila jako fina,kulturna, lepa i pametna. Zahvalila nam se na pomoći, preuzela je policija i mala je vraćena roditeljima . Kontaktirala sam sa njima, vidim da se radi o divnim ljudima i mnogo mi je drago što se sve završilo na najbolji mogući način“, nastavlja Milica.

Mada smatra da nije učinila nikakav podvig, ona priznaje da nije bilo njenog gesta ova priča bi mogla da ima i drukčiji završetak.

„Tek kasnije sam shvatila da je dete moglo da ode mnogo dalje, voz je išao do Beograda. Znam da je bilo mnogo situacija kada su ljudi nestajali, ne želim ni da mislim šta je moglo njoj da se desi. U tom smislu sam zadovoljna što sam reagovala na taj način i što je dete sada bezbedno“, zaključila je Milica.

S obzirom na to da se devojčica našla na Železničkoj stanici koja je od ulice Orlovića Pavla gde je poslednji put viđena, par kilometara daleko, pretpostavlja se da je u ušla u jedan od gradskih autobusa koji staju u blizini. Poslednja stanica nekih od njih je baš niška Železnička stanica što bi objasnilo kako je devojčica dospela u voz i stigla u tridesettri kilometra udaljeni Žitkovac.

BONUS VIDEO: Zaplena 50 kg marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar