Foto:Shutterstock

Zaposleni u Domu zdravlja u Bogatiću prekjuče su zbrinuli ostavljeno novorođenče. Pronašao ga je meštanin sela Klenja. Dečak je dobro i smešten je u lozničku bolnicu, piše RTS.

Nešto posle pet sati čuo se zvuk automobila koji se zaustavio na kratko. Zabrinut Dragan je izašao da proveri poljoprivredne mašine ispred dvorišta i čuo plač.

“Kako sam prilazio sve je veći jauk bio, video sam to ćebence i video bebu. Bio sam u šoku, jer ja sam odgajen u patrijarhalnoj porodici, otac sam troje dece. Beba je bila ostavljena na ulici, nisam mogao da verujem da je to dete, da to može da se desi”, ispričao je Dragan Teodorović iz Klenja.

Ne budeći ukućane pozvao je policiju, umotao bebu u ćebence i odneo u Dom zdravlja u Bogatiću.

“Videli smo da je pupak sveže odsečen na nekih 30 centimetara, obradili smo ga, kanovali, zbrinuli bebu, obrisali, pošto imamo set za porođaj”, kaže Slađana Drmanović, medicinska sestra iz Doma zdravlja u Bogatiću.

Onda su, kaže, pozvali kolegu vozača i obavestili kolege u porodilištu u Loznici gde je beba prebačena.

“Prvi put sam za moje 22 godine rada ovako nešto doživela malo i tužno i setno, ali sa lepim krajem, zato što je beba dobro”, rekla je Drmanovićeva. Dečaku ostavljenom tek sat, dva nakon rođenja na kraj sela, u Mačvi priželjkuju zdravlje i sreću, i da rode u njihov kraj sleću što više, ali na prave adrese. Kako je ova beba ostala bez adrese istražuje se.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar