Foto: Privatna arhiva

Redakciji portala Nova.rs javio se jedan meštanin beogradskog naselja Mirijevo i tvrdi da već mesecima ne znaju kako da izađu na kraj sa fekalijama, koje se izlivaju po ulici. Ovaj čitalac našeg portala ističe da im problem pravi nelegalno sazidana zgrada u pomenutom naselju, iz koje se izlivaju fekalije i prave nesnosan smrad, a kako navodi, problem su prijavljivali svim gradskim institucijama, međutim, rešenja nema ni na vidiku.

Ovaj stanar ulice Radmile Savićević u Mirijevu ističe da je problem prisutan nekoliko meseci, te da više stanari više ne znaju kome da se obrate za pomoć, kako bi se konačno rešio problem.

„Od pre nekoliko meseci imamo užasan problem. Naime, iz nelegalno podignute zgrade u ulici Jovanke Radakovic 68a se izlivaju fekalije u našu ulicu, koja je strma, i taj fekalni potok se spušta nizbrdo preko 100 metara, pritom praveći nesnosan smrad“, kaže ovaj čovek.

Foto: Privatna arhiva

Ipak, kako ističe, fekalije nisu jedini problem.

„Drugi problem koji se javlja jeste taj da, kada su minusi, ulica skroz poledi i ceo deo naselja ostane odsečen od sveta. Prijavljivali smo problem svima, a Vodovod i kanalizacija su nam rekli da ne mogu da urade ništa, jer je u pitanju divlja kanalizacija, te da to nije njihova nadležnost. Komunalna inspekcija je rekla da će uputiti dopis investitoru, koji ne postoji jer je zgrada podignuta nelegalno. U međuvremenu fekalije teku ulicom i širi se nesnosan smrad, a stanari žive u očaju i strahu od zaraze kada dođe toplije vreme“, navodi ova meštanin.

Foto: Privatna arhiva

On ističe i da, dok se vlast hvali izgradnjom luksuznog naselja Beograd na vodi, samo pet kilometara dalje, Beograđani žive u fekalijama, koje su potencijalna zaraza.

„Obični mali ljudi bukvalno žive u fekalijama zbog bahatih investitora i nesposobnih institucija! Molim vas da nam pomognete i da pokušamo zajedno da izvršimo pritisak na nadležne da nešto preduzmu jer ako ostane sve ovako rešenja neće biti“, kaže ovaj čovek.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare