Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sudija za prethodni postupak Rustem Begoli odredio je mesec dana kućnog pritvora Andriji i Mihajlu Miciću, koje su pripadnici policije pretukli i uhapsili u četvrtak uveče u Gračanici.

Braća Micić, od kojih je jedan zadobio telesne povrede prilikom intervencije policije, saslušani su u Gračanici, u Odeljenju prištinskog Osnovnog suda.

Branilac jednog od Micića advokatica Jovana Filipović prenela je RTS-u da se sudija u određivanju mere kućnog pritvora vodio time da mogu da pobegnu i da utiču na svedoke.

Filipovićeva je najavila žalbu advokata dvojice mladića, jer smatraju „da ne postoji odgovornost osumnjičenih, te da je krivica na policajcima zbog prekomerne upotrebe sile“.

Braća Micić su nakon hapšenja kraće vreme zadržani u stanici policije u Gračanici a potom prebačeni u bolnicu, u kojoj su bili sve do današnjeg saslušanja. Nakon saslušanja ponovo su vraćeni na lečenje.

U bolnici će ostati sve dok bude bilo potrebe, a lečenje može biti nastavljeno i kod kuće, navela je Filipovićeva.

Andriju i Mihajla Micića, na očigled meštana, u centru Gračanice u četvrtak uveče pretukli su pripadnici policije.

Kosovski policajci su zaustavili automobil u kojem su se nalazila braća Andrija i Mihajlo Micić, a zatim im ispisali kaznu na albanskom zbog pojasa.

Jedan od braće je upitao zbog čega im kaznu pišu na albanskom, a ne na srpskom, nakon čega je usledila brutalna reakcija policajaca albanske nacionalnosti.

Očevici su kazali da braća Micić, nisu ničim isprovocirali policijsku reakciju.

Policija je slučaj okvalifikovala kao napad na službena lica u vršenju dužnosti, prijavivši da su dva policajca povređena tokom intervencije.

U znak protesta ispred stanice policije u Gračanici se u četvrtak uveče okupilo nekoliko desetina Srba.

Novi protest žitelji Gračanice zakazali su za ponedeljak u 12 časova.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar