FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila mučki napad na srpskog mladića Strahinju Petrovića (20) iz Gračanice, na putu između Dobrotina i Donje Gušterice.

“Svedočenje S.P. da su ga trojica Albanaca napala i zadala mu više udaraca i to kada je parkirao automobil srpskih registarskih oznaka ‘KG’ ukazuje da je motiv napada etnička netrpeljivost i da je S.P. meta postao upravo zato što je Srbin“, navodi se u soapštenju Kancelarije.

Dodaje se da su sa napadnutim mladićem u kontaktu predstavnici Kancelarije na terenu.

“Ovaj napad ulio je dodatnu zabrinutost i nespokojstvo u srpsku zajednicu na centralnom Kosovu i Metohiji koja je gotovo svakodnevno izložena brojnim provokacijama“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Kancelarije su pozvali nadležne da pronađu napadače i adekvatno ih sankcionišu.

“Međunarodne predstavnike pozivao da osude ovaj zločin iz mržnje i etničke netrpeljivosti. Ovo je još jedno svedočanstvo da antisrpska, zapaljiva retorika iz Prištine dovodi do učestalih napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji i raspiruje međuetničku mržnju i netrpeljivost, nasuprot nastojanjima Beograda da gradimo miran suživotna ovim prostorima“, dodaju iz Kancelarije.

Strahinja Petrović rekao je prethodno za Tanjug da su ga trojica nepoznatih Albanaca pretukla na putu prema selu Dobrotin, nedaleko od Lipljana na Kosovu i Metohiji.

Slučaj je prijavljen takozvanoj Kosovskoj policiji.

BONUS VIDEO: Tanja Lazarević o incidentu u Skupštini Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar