Dijana Hrkalović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a imala je u utorak hitnu operaciju koja se umalo završila fatalno.

Kako je „Blicu“ potvrđeno iz okruženja bliskog Hrkalovićevoj, njoj je na redovnom ginekološkom pregledu dijagnostikovan rak materice.

„Karcinom je bio u poodmakloj fazi i hitna operacija je bila neophodna. Morali su sve da joj izvade. Tokom operacije je došlo do pogoršanja jer joj je pukla i stomačna aorta. Da li se to desilo samo od sebe ili je aorta probušena tokom zahvata, tek, bukvalno je jedva preživela“,  ispričao je jedan od njenih prijatelja.

Dodaje da je Hrkalovićeva i dalje na bolničkom lečenju, da je dobila postoperativnu terapiju i da se porodica i prijatelji nadaju da rak nije metastazirao na kosti.

Podsetimo, Hrkalović je u intervjuu u junu rekla je da je zbog stresa izazvanog psihičkim zlostavljanjem bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića imala sedam teških operacija i da je jedva preživela.

U maju 2019. godine joj je, kako je tada ispričala, puklo debelo crevo. „Od maja 2019. godine do kraja oktobra 2020. imala sam sedam teških operacija, jedva sam preživela. Lekari su mi rekli da je do toga došlo zbog stresa“, rekla je ona.

Dodala je da je zbog tih operacija drastično smršala, izgubila „jedno 15 kilograma“ i da joj se zbog toga fizički izgled dosta promenio.

Govoreći o operacijama, navela je da je zbog njih prvih godinu i po dana bila vezana za krevet.

„Imala sam i sepsu, bilo je tu pogrešnih dijagnoza i pogrešnih operacija. Poslednja operacija je bila 27. oktobra 2020. godine, tad sam se potpuno oporavila i dobro sam“, rekla je tada bivša državna sekretarka u MUP-u.

Inače, Dijani Hrkalović sudi se pred Specijalnim sudom u Beogradu. Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićeva se tereti zbog dva krivična dela – trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalovićka je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Hrkalovićki je 6. juna ukinut kućni pritvor koji je zamenjen zabranom napuštanja zemlje, a njoj je oduzet pasoš.

***

BONUS VIDEO: Novi napad na Milenkovića – Dijana Hrkalović ga povezala sa Šarićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare