Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potraga za Splićaninom Matejem Perišom traje od kraja decembra, a njegov otac Nenad nedavno se vratio u rodni Split, nakon što je mesecima boravio u Beogradu i tragao za sinom. Otac nestalog mladića bio je gost emisije "Kec na jedanaest" na K1 Televiziji i tom prilikom istakao da je razlog njegovog povratka u Split to što je potreban porodici kako bi uspeli da se vrate životu kakav su živeli pre nesreće koja ih je zadesila.

„Vratio sam se u Split, u moj grad, u moju porodicu. Ali ja sam još uvek u Beogradu, srcem, i dušom i razmišljanjem. Međutim, život je takav da moram funkcionisati, imam svoju porodicu, svoga sina Mateja i moram sve te činjenice da stavim u realne okvire i nastaviti dalje. Apsolutno sam sa Matejom, koji je tu pored mene, u mojim mislima, u mom srcu, u našem srcu, u srcu moje porodice i ništa se nije promenilo. Sve ono što sam tražio prvog dana kad sam došao u Beograd to i danas očekujem na udaljenosti od par stotina kilometara“, rekao je Nenad Periš gostujući na Televiziji K1.

Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Potom se osvrnuo na nedavno pronađeno telo muškarca kod Kostolca.

„Kada mi je načelnik u MUP rekao da to nije Matej zbog patika i odeće koje je imao na sebi, prvo sam pomislio na roditelje tog čoveka, to je nešto najgore što čovek može da doživi. Ali čovek je spreman na sve, uz božju pomoć može sve da se prođe“, rekao je Nenad.

Pročitajte još:

„Ja uopšte nisam bitan, nisam ništa napravio što ne bi napravili svi roditelji koji bi se u ovakvoj situaciji našli. Čovek kada dođe u ovakvu situaciju ima samo dve mogućnosti, da potpuno izgubi kontrolu, ali ja sam se našao u situaciji da moram da tražim sina, da ostanem racionalan, moram da pomognem ljudima koji ga traže, moram pomoći mojoj porodici koji od mene očekuju informacije, moram da pomognem sebi, i morate suzbiti emocije koje su vam sve, jer plačom ne možete da pomognete nikom“, rekao je Nenad i objasnio što se vratio za Split:

„Moja porodica je funkcionisala u granicama normalnog, moja ćerka je maloletna, moram voditi računa o njoj. Moj život je bio na pauzi, razmišljao sam samo o jednoj stvari, to nije bio realan život. U Beogradu sam osetio da moj život ide unazad, više nisam mogao da pomognem policiji, nije bilo rezultata, to je bio razlog zbog kojeg sam se vratio u Splitu. Moram da se vratim u život, da pomognem mojoj porodici i supruzi. Samo, više nikada neće biti isti Nenad Periš, to je drugi čovek“, rekao je Nenad.

Sa druge strane, Periš je gostovan i na televiziji HRT i tom prilikom istakao da i dalje ne zna da li je njegov sin ušao u vodu kobne večeri.

„Prošlo je skoro dva i po meseca, 70 i nešto dana znamo. Znamo da je Matej iz lokala izašao 31.decembra, u 1 sat i 41 minut i da je nakon toga otišao putem prema gore, da je nekoliko puta zaustavljao taksi, da je došao do restorana Sava Nova i da je u blizini Save zadnji put viđen. Nakon toga ga više nije zabeležila niti jedna kamera niti imamo saznanja da ga je netko od prolaznika negde vidio. Bilo je dojava, ali to su sve bile krive činjenice. Telefon koji je on koristio zadnji put signal pustio je kod Velikog ratnog ostrva dva i po sata nakon što ga je kamera vidjela kod Sava Nove“, ispričao je Nenad, Matejev otac.

Periš dodaje kako se i dalje ne zna je li Matej ušao u vodu i gde se on sada nalazi.

„Sada je koncentracija s obzirom na činjenice na vodi, kako reci Savi tako i Dunavu. Znam da su obaveštena i ministarstva u drugim susednim zemljama kroz koje protiče Dunav. Druga stvar, što je meni takođe važno i što mi daje nadu da neće biti samo voda u pitanju, su i dojave koje MUP Srbije službenim putem dobija od svojih policijskih postaja gdje ljudi dojavljuju određene stvari – da su možda videli da je negdj viđen, da postoje neki drugi tragovi“, rekao je Nenad Periš.

BONUS video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar