Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potraga za Matejem Perišom (27) traje punih mesec dana, a i dalje nije poznato šta se u noći između 30. i 31. decembra dogodilo nestalom Splićaninu. Njegov otac Nenad Periš, u razgovoru za list Nova, ističe da se i dalje nada da mu je sin živ i da će se sa njim vratiti u rodni Split.

„Nemojte me pitati kako, teško je.. Ta neizvesnost što ga još uvek nismo pronašli je nešto najgore“, počinje priču za list Nova otac nestalog mladića.

Periš, koji se u Beogradu nalazi od nestanka svog sina Mateja, ističe da novih informacija nema. Ćeka sastanak sa policijom i nada se da će mu sin biti pronađen.

„Nažalost nema novih informacija, ono što je policija dosad objavila mogu samo ponoviti. Sastanak sa hrvatskom policijom još uvek nije održan, pretpostavljam da će ove nedelje. S MUP-om Srbijom se svakodnevno čujem. Mene samo brine gde je Matej.. Veliku sam nadu polagao u to da će pretraga Velikog ratnog ostrva doneti nova saznanja. Međutim, nije. Ono je još uvek popljavljeno u nekim delovima, tako da ga nije bilo moguće kompletno istražiti, već je to učinjeno sa priobaljem. To je ono što će policija morati dovršiti, jer sada nije moguće zbog stanja ostrva i vremenskih uslova. To je ono što mi daje nadu“, priča Periš za naš list.

Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Iako su se dosad pojavile razne informacije, poput toga da je nestali mladić u Savi, s obzirom da mu je telefon poslednji put lociran u vodi, Periš se i dalje nada mu je sin živ.

„Naravno da mislim da je Matej živ i to ću misliti i verovati u to sve dok se ne uverim u suprotno. Vreme koje protiče mi povećava sumnje, neizvesnosti i brige, ali ne mogu drugačije da razmišljam. Matej je za mene živ i biće sve dok me neka činjenica ne demantuje. Molim Boga da se to nikad ne dogodi i da ga pronađemo živog“, kaže ovaj otac.

Pročitajte još:

Nestali Matej kobne večeri je bio u klubu „Gotik“, koji je napustio iz zasad nepoznatih razloga. Potom su ga usnimile nadzorne kamere nekoliko objekata kako trči, zaustavlja taksi, a potom se spušta stepenicima ka Savi. Periš ističe da je tokom ovih mesec dana bilo svakavih situacija – i logičnih i nelogičnih.

„Ono što mene kao roditelja interesuje jeste gde se Matej nalazi i da ga što pre nađemo. Gledajuću sve te snimke na kojima je, video sam da su se neke stvari dešavale dok je trčao. Video sam da je taksi zaustavljao, ne samo jednom, nego tri puta. Jednom je razgovarao s taksistom, dva puta rukom pokazivao. Nejasnoća snimaka do kraja ne može reći šta se dešavalo na određenim mestima. Ipak, ono što demantuje sve to jeste taj signal telefona koji je viđen u reci.“, navodi Nenad i dodaje da će biti biti u Beogradu sve dok se sve te dileme ne reše.

U kontaktu s prijateljima

Iako je dosad bilo različitih informacija o mladićima koji su kobne večeri bili sa Matejem u gradu, oni se dosad nisu oglašavali za medije. Takođe, ispitani su od strane policije, poligrafski testirani, nakon čega su se vratili u Hrvatsku. Matejev otac ističe da je u kontaktu sa mladićima i da su oni zabrinuti.

„Čujemo se svakodnevno, u Splitu su, zabrinuti su, misle o svemu. Čujem se sa jednim od njih. To su mladi ljudi, nije im lako, uz to se i prozivaju po novinama. I njima je jedino važno da se Matej pronađene, brinu“, kaže Nenad.

Potraga, reka Sava, policija, rečna policija, čišćenje reke, Matej Periš, nestao
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, potraga za nestalim Splićaninom skoncentrisana je na reku Savu, zbog sumnje da je kobne večeri mladić ušao ili upao u vodu. Za Splićaninom, koji je uoči Nove godine došao u Srbiju da se provede, traga se punih 30 dana.

BONUS video: Rekonstrukcija kretanja Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare