Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; Nemanja Jovanović; Goran Srdanov:E-Stock

Zoran Marjanović, osuđen je juče na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanović aprila 2016. godine u Borči, a ovaj slučaj pomno je od samog početka pratila javnost u Srbiji. Marjanović je na brutalan i sviper način ubio suprugu, zadavši joj osam kobnih udaraca u glavu.

Jedan od ključnih dokaza protiv Marjanovića jeste blato na njegovim pantalonama, koje je iste strukture kao i blato iz kanala u Crvenki, u kome je pronađeno Jelenino telo.

Reč je o blatu koje je različito od bilo kog drugog na nasipu.

Foto: Nemanja Jovanović

Upravo u tom kanalu, a kako je utvrdio sud, Jelena Marjanović je ubijena sa osam brutalnih udaraca u potiljak, hladnim oružjem koje nikada nije pronađeno.

Povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanete su joj dok je ona još bila živa. Ubijena je uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu.

Foto: Nemanja Jovanović

„Žrtvi je pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoće da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome. Podmukao način ubistva, a prema navodima tužilaštva, dokazuje se na osnovu ponašanja okrivljenog, odnosno radnji koje je preduzeo pre i posle ubistva supruge. Ubistvo je izvršeno na lukav, prepreden i prevaran način. Okrivljeni Zoran Marjanović je iskoristio poverenje, sada pokojne supruge, njenu bezazleznost i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanal“, navelo je tužilaštvo u završnoj reči.

Marjanović, sada osuđeni za zločin, nakon prijavljivanja nestanka supruge, učestvovao je u potrazi za Jelenom.

Slučaj ubistva Jelene Marjanović od samog početka prati veliki broj misterija. Pomenuti slučaj pune dve godine nije silazio sa naslovnih strana novina u Srbiji, a pomno su ga pratili svi građani Srbije.

Pročitajte još:

Marjanović je nedugo nakon zločina priveden na saslušanje, da bi ubrzo bio pušten na slobodu. Nakon puštanja, Marjanović se predstavljao kao ucveljeni udovac, davao je izjave za medije govoreći koliko pati i koliko je voleo svoju suprugu.

Ipak, ubrzo nakon što je odlučio da uđe u rijaliti program, Marjanović je uhapšen. U pritvoru je proveo 10 meseci, da bi potom bio pušten da se brani sa slobode.

Njemu je tokom jučerašnjeg dana izrečena presuda od 40 godina zatvora.

BONUS VIDEO: Zoran Marjanović napušta sud nakon presude

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram