Instagram

Pred sudom u Turskoj nastavljeno je suđenje producentu Čagriju Tortopu optuženom da je u stanu u toj zemlji brutalno pretukao srpsku manekenku Tanju Đukić. Ona za portal Nova.rs kaže da je presrećna jer je sud dokazao da je ono što je prethodno pričao u svojoj odbrani, bila laž.

Optuženi turski producent branio se ranije da je Đukićeva izmislila da ju je napao i da manekenka ima psihičke probleme zbog čega je, prema njegovim rečima, pokušala da skoči kroz prozor. Tortop je kazao da je pozvao 112 (služba Hitne pomoći u Turskoj) zbog njenog lošeg stanja.

Nakon ove izjave, sud je zatražio od Uprave za informacione tehnologije i komunikaciju da ispita evidenciju njegovih poziva i utvrđeno je da ovaj poziv nikada nije napravio! Pošto je i posle ovoga nastavio da insistira na tome da je kobnog dana zvao pomoć, ročište je prekinuto, a sud je od Uprave za informacione tehnologije zatražio novi izveštaj kako bi se utvrdilo koga je zvao.

Manekenka Tanja Đukić kaže za Nova.rs da je presrećna jer dve godine čeka na ovaj trenutak.

„Mnogo sam propatila iskreno slušajući sve i svašta. Mnogo mi je drago što je Turska napokon odlučila da se bori protiv nasilja nad ženama i što sam ja, kao stranac, uspela da se ovako izborim za to. Advokati su sigurni da će dobiti odgovarajuću kaznu, ostalo je još samo da se uradi listing mojih poziva, pošto je Čargi, da bi prolongirao suđenje, tražio da se i ona izvadi, a telefon mi je bio ugašen i oduzet. Tako ćemo dokazati još jednu njegovu laž. Samo je to ostalo. Danas bi bila presuda da on nije tražio da se opet prolongira. Ali, sve ide na njegovu štetu“, kaže Tanja Đukić za naš portal dodajući da je još malo strpljenja potrebno.

Tukao je celu noć

Stravično prebijanje dogodilo se juna 2019., nakon što ju je Turčin sačekao ispred jednog studija gde se fotografisala. Već u automobilu se obrušio na nju, jer je sumnjao da je Đukićeva flertovala sa kolegom fotografom. Pokušala je da ga odgovori na sve načine, da mu objasni da se ništa slično nije dogodilo, ali on nije odustajao.

I ne samo da nije odustao, već je, kada su došli u stan u Istanbulu, fizički nasrnuo na nju. Sve se događalo oko 19.00 sati, a nesrećna devojka je oko dva sata iza ponoći pala u nesvest od batina.

Umesto da pozove hitnu pomoć i ostavi je na miru, odvukao ju je ispod tuša i hladnom vodom pokušao da je probudi. Kada je došla sebi, usledila je nova serija udaraca. Zlostavljanje se nastavilo i sutra ujutru, a on ju je probudio nožem.

„Rekao je da nastavlja pošto sam se odmorila. Plakala sam i molila, govorila sam mu da ga volim i da ću mu sve oprostiti samo da prekine. Pitao me je da li ću ga prijaviti, rekla sam da neću kao što nisam ni prethodnih puta. Stavila sam naočare i našminkala se kako bih ga uverila da sam prešla preko svega. Čim je otvorio vrata, pobegla sam u obližnji kafić i pozvala policiju“, ispričala je ranije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar