Kosovska policija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Tinejdžerima se na teret stavlja da su u Prištini silovali devojčicu staru 11 godina, za koje je osumnjičeno ukupno 12 osoba.

Dvanaest osoba je u pritvoru zbog sumnje za silovanje i trgovinu 11-godišnjom devojčicom iz Prištine, u odvojenim slučajevima – u junu i avgustu ove godine. Danas je pritvor produžen za trojicu njih. Sumnja se da je jedanaestogodišnja devojčica iz Prištine žrtva trgovine ljudima i silovanja u junu.

Ali hapšenje sedam osoba izvršeno je nakon više od dva meseca od tužnog događaja. Sedmoro osumnjičenih uhapšeno je nakon što je maloletnicu navodno silovalo još pet osoba u avgustu, a oni su uhapšeni nekoliko dana kasnije.

Pročitajte još:

Portparolka Osnovnog suda u Prištini, Mirljinda Gaši (Mirlinda Gashi), potvrdila je za Gazeta Express da je trojici maloletnika uhapšenih u vezi ovog slučaja pritvor produžen za još dva meseca.

„Povodom Vašeg zahteva za informisanje, obaveštavamo vas da je povodom ovog slučaja Osnovni sud u Prištini – Odeljenje za maloletnike 22. novembra 2022. godine prihvatio zahtev Državnog tužilaštva za produženje pritvora za tri maloletna lica. Istog dana, Osnovni sud u Prištini – Odeljenje za maloletnike doneo je odluku da se pritvor za trojicu maloletnika produži za još 60 dana, za svakog”, rekla je Gaši za Gazeta Express.

S druge strane, prethodno uhapšenima E. R. i Š. K. (Sh. K.) mera pritvora ističe 28. ovog meseca, a sud do sada nije prihvatio ni jedan zahtev za produžetak pritvora, kazala je Gaši za Gazetu Express, te dodala da će tužilaštvo još jednom uputiti zahtev nadležnom sudu.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih u policijskoj akciji „Armagedon“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar