Malbaša dugovao zbog izgradnje zgrade, hteo da ubije dilera

Hronika 22. jul. 202022:10 > 22:12
Podeli:
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nikolu Malbašu (43), bivšeg fudbalera Partizana i reprezentativca Srbije, osumnjičenog da je 8. jula u Zemunu pokušao da ubije Igora N., zvanog Ciga, prethodno je ovaj "prijatelj" reketirao i čak zapretio da će mu povrediti porodicu ako ne dobije tražene pare.

Do ovih saznanja došli su istražitelji, a očekivalo se da upravo Nikola Malbaša, koji se predao beogradskoj policiji posle 11 dana skrivanja, rasvetli sve detalje njegovog odnosa sa Igorom N, koji je ranije hapšen zbog trgovine drogom i krađe vozila, međutim Malbaša je poricao da je on izbo muškarca.

Bivši prvotimac crno-belih zasad se tereti da je 8. jula u Bačkoj ulici u Zemunu, blizu okretnice autobusa na linijama „18“ i „83“, ušao u automobil oštećenog i nakon kraće svađe nožem ga ubo u stomak, istrčao iz vozila i pobegao. Igor N. je prevezen u Urgentni centar, operisan je i oporavlja se.

„Malbaša se po završetku inostrane karijere vratio u rodni Beograd i zarađeni novac počeo je da ulaže u izgradnju zgrada. Jedno vreme taj posao je išao dobro, ali su onda nastali problemi, ponestalo mu je novca da bi završio neke poslove. Kako je zasad utvrđeno, tada se obratio poznaniku iz Zemuna Igoru N. i od njega pozajmio novac da bi završio započete poslove“,  saznaje „Blic“ od izvora upoznatog sa istragom.

Odakle Igoru N. pare, da li je to zarada od trgovine drogom, auto-biznisa, ili je možda bio samo jedan ruka u tom lancu pozajmljivanja novca, tačnije davao na kamatu evre neke treće osoba, trebalo bi da bude ustanovljeno u daljoj istrazi.

poplave
Foto: N1

– Suma koju je pozajmio bivši fudbaler u prvi mah nije delovala toliko ozbiljno. Iako se trudio da je vraća rate, poznanik od koga je pozajmio pare počeo je da se ponaša kao pravi reketaš, zelenaš, lihvar. Kamata na osnovicu je stalno rasla, pa je jednog momenta Malbašin dug postao desetak puta veći od sume koju je pozajmio – objašnjava naš izvor.

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije pokušavao je da sa poznanikom dogovori u vezi sa vraćanjem para, ali bezuspešno.

– Igor N. je navodno Malbaši pretio da će mu, ako ne vrati pozajmljeni novac, povrediti najbliže – porodicu. Da li je to bio okidač za napad, istražuje se – navodi izvor „Blica“.

Nejasno je zašto se Malbaša za pozajmicu obratio poznaniku koji ima podebeli dosije i što je samim tim rizikovao da postane žrtva reketaša. Definitivno nije dobro procenio Igora N. i to će verovatno skupo platiti“.

Viši sud u Beogradu odredio je Malbaši juče, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana.“

„Pritvor mu je odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo“, rekla je portparol suda Tatjana Tešić. Na ovu odluka suda odbrana Malbaše ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana. U daljem toku postupka tuzilastvo će ispitati oštećenog I.N., kao i ostale svedoke.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar