Foto: Monashee Alonso / Caia Image / Profimedia

Jasmina Nikolić (35), majka osmomesečne bebe M. Z. iz Pančeva koju je u nedelju ujutru iz kuće ukrala devojčica M. O. (12), nakon čega ju je u nedelju popodne pronašao vozač autobusa na liniji Kačarevo-Pančevo, kaže za portal Nova.rs da je osumnjičena maloletnica ranije dolazila u njenu kuću jer se družila sa njenom ćerkom iz prvog braka.

Nikolićeva je u razgovoru za naš portal do detalja ispričala šta se sve dogodilo u noći kada im je beba nestala, ali i agoniji koja jen usledila narednog jutra.

„Bebu sam nahranila oko četiri sata ujutru i vratila se da spavam. Ujutru kada smo se probudili, nje nije bilo u krevetu! Najpre smo pomislili da je možda pala, pregledali smo sve po kući, bukvalno svuda, međutim nigde je nije bilo. Odmah sam pozvala sestru da je pitam da li je ona možda uzela bebu, međutim, kada mi je rekla da nije, krenula sam da plačem i urlam“, ispričala je Jasmina.

Kako je dodala, njeg suprug Željko Zlatanovski (28) odmah je otrčao u policiju da prijavi da im je nestala beba iz kuće, nakon čega je za njih počela višesatna agonija.

„Sve vreme sam plakala i histerisala, policajac je pokušavao da me smiri, govorio mi je da će naći i vratiti dete, ali sam bila potpuno slomljena. Popodne su nas pozvali i rekli nam da je vozač autobusa na relaciji Pančevo-Kačerevo pronašao naše dete. On je čuo na lokalnom radiju da je nestala beba i tada je u autobusu ugledao devojčicu sa detetom. Bilo mu je sumnjivo, pa je pozvao policiju, koja je ubrzo došla i odvela ih. Pakao smo preživeli, samo sam želela da mi se dete konačno vrati“, ispričala je kroz plač nesrećna žena.

Ona je dodala i da pomenutu devojčicu, koja se sumnjiči za krađu njene bebe, poznaje od ranije.

„Ona se ranije družila sa mojom ćerkom iz prvog braka, čak nam je dolazila i u kuću. Čak ju je moj suprug pre četiri meseca zatekao samu u sobi gde je bilo naše dete!Još uvek sam u šoku zbog svega“, dodaje majka.

Inače, kako nezvanično saznaje portal Nova.rs osumnjičena M. O. (12) je štićenica Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak u Pančevu. Protiv njenog oca trenutno je u toku postupak za oduzimanje deteta, a pretpostavlja se da je maloletnica htela da iskoristi bebu za prosjačenje.

Krivično neodgovorna, sumnja se na pomagača

Kako saznajemo, osumnjičena maloletnica najverovatnije neće snositi nikakve posledica za ovaj slučaj, jer je krivično neodgovorna, s obzirom da ima manje od 14 godina. O celom slučaju obavešten je i Centar za socijalni rad u Pančevu, a policija ispituje i da li eventualno maloletnica imala pomačaga prilikom krađe deteta.