Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana je majka jednogodišnjeg deteta S.M, koje je, kako se sumnja, 4. novembra prebio njen vanbračni partner Rašid B.

Usledilo je i saslušanje detetove babe, odnosno majke S.M., rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Prvi osnovni sud u Beogradu je za vikend na predlog ovog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana Rašidu B. iz Beograda, koji je na saslušanju negirao da je tukao dete, odnosno da mu je naneo teške telesne povrede i počinio krivično delo nasilje u porodici.

Majka je danas ispitana u svojstvu svedoka, gde je izjavila da je 4. novembra u večernjim časovima izašla iz kuće i ostavila dete koje je spavalo sa okrivljenim Rašidom B, te se vratila posle kratkog vremena i zatekla R. B. da drži dete u naručju.

Kada je preuzela dete, ono je počelo intenzivno da plače, a ona je primetila krv u ustima i na rukavu majice, kao crvenilo na licu deteta.

U iskazu tužiocu je navela da dete nije odmah odvela kod lekara, jer ju je okrivljeni odvraćao od toga, a kako ima još dva deteta koja su u hraniteljskim porodicama, ona se i sama uplašila da bi Centar za socijalni rad mogao da bude obavešten o događaju i da bi mogli da joj oduzmu dete. Dete je u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova odvela sutradan, a klinika je o povredama deteta obavestila tužilaštvo.

S.M. je u iskazu navela da je Rašid B. bio ranije nasilan prema njoj.

Lekari su kod deteta konstatovali teške telesne povrede (prelom leve nadlaktice, prelom ramene kosti levo i desno, prelom butne kosti levo i prelomi obe potkolenice).

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

U daljem toku postupka biće ispitani svi ostali svedoci, a zatim će tužilaštvo narediti veštačenje telesnih povreda koje je zadobilo dete kako bi se utvrdio tačan stepen povreda, odnosno okolnost vrste i težine nastanka povreda, kao i mehanizma njihovog nastanka.

Takođe, tužilaštvo će prilikom sprovodenja istrage, a na osnovu svih prikupljenih dokaza, proceniti da li postoji odgovornost i u radnjama majke deteta, odnosno da li su se u njenim radnjama ostvarila bitna obeležja bilo kog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Sumnja se da je u četvrtak R. B. ostao neko vreme sam u kući sa dečakom i da ga je, iz za sada nepoznatih razloga.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar