Dragana Mićević Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Dečak (17), koji je pre pet dana krenuo iz naselja Bela Zemlja u Užice da polaže maturski ispit, tvrdi da je doživeo seksualno napastvovanje od strane taksiste koji ga je, tokom vožnje duge šest kilometara, dodirivao po polnom organu, tražeći maloletniku da to isto radi njemu. Maloletnik se odmah nakon celog događaja obratio policiji, koja je, uz saradnju 17-godišnjaka, istog dana privela osumnjičenog taksistu.

Policiji i roditeljima, sedamnaestogodišnji dečak je detaljno ispričao šta se desilo 9. juna, kada je trebao da polaže maturski ispit, a usput doživeo seksualno zlostavljanje i umesto u školu završio u policiji.

Pročitajte još:

Kako za Nova.rs priča Dragana Mićević, majka dečaka, za napad je saznala nakon što ju je sin pozvao da izađe sa posla kako bi, jer je maloletan, došla u policiju da prisustvuje davanju izjave.

„Dete je sa Popove Vode 9. juna krenulo u grad da polaže maturski ispit. Kada je stigao do autobuskog stajališta, pored, na mesti gde uvek stoje parkirana taksi vozila, stajalo je jedno i tada. Zatim je taksi krenuo i zaustavio se pored mog sina, pitao ga hoće li da ga poveze po ceni autobuske karte. On je naravno ušao u vozilo, seo na mesto suvozača I odmah izvadio 2.000 dinara da plati. Taksista mu je rekao da nema sitno i da ne treba da plati. Ubrzo zatim taksista je stavio ruku na njegovo međunožje, gde je dete u šoku sklanjalo njegovu ruku i govorio: Nemoj da me dirate, nemoj da me pipate… Onda je uzeo dete za ruku i stavljao na svoje međunožje čemu se dete opiralo, ali to se sve tako dešavalo dok nisu stigli do grada”, priča majka dečaka za Nova.rs.

Kako priča majka, taman kada su stigli, dečak se nadao da će što pre izaći i osloboditi se nasilnika, ali je taksista odlučio da se još malo provozaju po gradu.

„Nije ga odmah pustio, vozio ga je duž nekoliko ulica akada je odlučio da ga pusti, od mog sina je tražio broj telefona. On je tada odlučio da mu da broj, kako bi imao dokaz za policiju, I zamolio je taksistu da ga odmah pozove, kako bi imao njegov broj, što je ovaj i uradio. Moj sin je odmah otišao u policiju a pošto je maloletan, pozvao je i mene da dođem i prisustvujem davanju izjave”, dodaje majka.

Pročitajte još:

Ono što je sve iznenadilo, prema rečima majke dečaka, a zbog čega je i usledila brza reakcija policije, jeste da je taksista pozvao njenog sina tokom njegovog boravka u policiji i davanja izjave.

“Uključio je zvučnik, a sa druge strane je usledilo pitanje taksiste: „Kada ćemo da se vozamo?“ Inspektori su reagovali i navodili su dečaka da sa njim razgovara. Kada ga je pitao kada će se videti, moj sin je, na predlog inspektora, rekao sada. Rekao mu je da ga čeka kod jedne srednje škole i on je, u pratnji inspektora krenuo tamo. Onda ga je taksista pozvao i rekao mu da je na drugoj lokaciji, nedaleko odatle. Dete je polako otvorilo vrata, bez namere da uđe, a taksista mu je rekao: „Ćao lepi“! Onda su inspektori odradili deo svog posla, a dete je pod stresom otišlo u školu da polaže maturski rad”, ispričala nam je dečakova majka.

Prema nezvaničnim informacijama, taksisti je u policiji pozlilo pa je prevežen u užičku bolnicu gde se još uvek nalazi zbog srčanih problema, što je za redakciju Nova.rs potvrdio i vlasnik taksi udruženja za koje je osumnjičeni taksista vozio.

Užice bolnica, rekonstrukcija bolnice
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Prema njegovim rečima, osumnjičeni je kod njega radio nekoliko meseci, ali godnama je radio u drugim taksi udruženjima i nije za njega dobio nikakve loše preporuke te da ne veruje da je priča o seksualnom zlostavljanju istinita.

Policijska uprava Užice je za Nova.rs potvrdila prijavu ovog slučaja i postupanje policije. Kako nam je rečeno, obavešten je tužilac, a krivična prijava će tek biti podneta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare