Foto: privatna arhiva; Nova.rs

Na društvenim mrežama osvanula je službena beleška nepoznate devojke koja je 1. januara ove godine u PS Stari grad podnela prijavu protiv radnika Hitne pomoći zbog seksualnog zlostavljanja, i to u trenutku dok je bila u polusvesnom stanju. Ova devojka tvrdi da su je službenici Hitne pomoći dodirivali po intimnim delovima tela dok su je prevozili u bolnicu iz Gospodar Jevremove ulice na VMA.

Nepoznata devojka ispričala je da se ceo slučaj dogodio 31. decembra oko 17 sati, nakon što je njena cimerka pozvala Hitnu pomoć, jer joj se slošilo. Ipak, ubrzo po ulasku u vozilo Hitne pomoći, doživela je pakao.

„Ne sećam se kada je stigla Hitna pomoć, samo sam čula glasove. Sledeće čega se sećam je da sam bila u kombiju Hitne pomoći. Bila su dvojica radnika Hitne pomoći. Jedan od njih mi je podigao majicu, zatim me je pipnuo jednom po grudima, a nakon toga je nastavio i pipnuo me više puta. Ja sam nakon toga spustila majicu, jedva sam to uradila, jer nisam imala snage. Ispod majice nisam imala grudnjak. Napominjem da sam bila svesna svega, samo nisam mogla da reagujem, sve sam videla“, ispričala je pomenuta devojka, a kako se navodi u službenoj beleški.

Kako je istakla, potom je rekla radnicima Hitne pomoći da joj je hladno.

„Jedan od njih me je pokrio i pritom me pipnuo rukom u predelu vagine, preko mojih farmerki i više me nisu dirali“, ispričala je devojka.

Ona je zatim dodala i da je čula kako je medicinski radnici komentarišu, govoreći da je „dobra riba“.

„Nisam mogla da zamislim da medicinski radnici mogu tako nešto da urade ženskoj osobi, koja je van sebe. Šta bi bilo da uopšte nisam bila svesna. Napominjem da nisu imali nikakve potrebe za dodirivanjem po intimnim delovima, jer su mi pre toga priključili infuziju u ruku“, rekla je ova devojka, a potom istakla i da oni u tom trenutku u rukama nisu držali nikakve medicinske instrumente.

Ova devojka istakla je i da su medicinski radnici rekli lekarima na VMA da je bila pod dejstvom narkotika, a što je, kako tvrdi, demantovao izveštaj doktora. Između ostalog, ona je i do detalja opisala kako su izgledali radnici koji su je pipkali.

Tužilaštvo: Nema elemenata krivičnog dela

Portal Nova.rs poslao je pitanja policiji kako bismo proverili autentičnost službene beleške, ali i navode pomenute devojke.

„Obaveštavamo Vas da je policija reagovala odmah po prijavi i obavestila nadležno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela. Za dodatne informacije možete se obratiti Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu“, rekli su nam iz policije.

S druge strane, iz Hitne su nam rekli da im slučaj nije poznat, nakon čega smo im poslali i pitanja kako bi proverili sve navode. Odgovor još uvek nismo dobili.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare