Sedat Peker, Turska mafija
Foto: Printscreen/YouTube/REİS SEDAT PEKER

Biznismen Sedat Paker za kojim je Turska raspisala poternicu tvrdeći da je šef kriminalne organizacije, boravio je nekoliko dana na Kosovu, prenosi Reporteri.

„Na Kosovo sam otišao iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jer tamo imam ulaganja. Mnogo ljudi me vole tamo. Bili su zahvalni zbog pomoći ratnim vremenima. Potom sam otišao u Makedoniju“, rekao je Paker.

Tvrdi da su ga makedonske vlasti uhapsile i zahtevale njegovo izručenje Turskoj, ali to se nije dogodilo nakon njegovog povratka na Kosovo, piše Kosovo Online.

„Nakon što sam im zapretio, oni su upitali: Da li ćete pristati da se vratite na Kosovo“, rekao je Paker i dodao da je ostavljen na graničnom prelazu između Severne Makedonije i Kosova u sedam sati ujutro.

„Sa sobom nisam imao ništa osim pasoša, jer nisam smeo da ponesem ništa od kuće u Skoplju“, kazao je Paker.

Peker je precizirao i da je na Kosovu boravio tri dana.

„Na Kosovu su mi pomogli. Rekao sam im da me pošalju u Albaniju, jer će se akcije u vezi sa mnom odvijati i na Kosovu. To se takođe dogodilo nakon što je kosovska policija otišla na njegovo radno mesto, nakon intervencije zvaničnika turskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Tada sam deportovan. Prešao sa Kosova u Albaniju, krenuo sam na aerodrom, ali sam uhapšen. Jedan viši policajac je intervenisao i dozvolio mi da odletim u Maroko“, rekao je on u video snimcima koje su objavili pojedini albanski mediji.

U video snimcima govori i o aktuelnom ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojlu, za koga Peker tvrdi da mu je pružio zaštitu, a zatim ga je upoznao sa predstojećim optužbama, omogućavajući mu da pobegne iz zemlje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar