Boris Tadic
Boris Tadić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahteva da vlasti Republike Srbije u najkraćem mogućem roku uhapse i strogo sankcionišu kriminalce koji su prethodne noći ispisivanjem grafita i lepljenjem nalepnica pozivali na smrt nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

„Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da vlasti Republike Srbije u najkraćem mogućem roku uhapse i strogo sankcionišu kriminalce koji su prethodne noći ispisivanjem grafita i lepljenjem nalepnica pozivali na smrt nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Politika devedesetih godina, kojoj je i juče pravosnažnom presudom za genocid Ratku Mladiću presuđeno na Mađunarodnom sudu za ratne zločine, i dalje pokazuje znake života. Lov na „izdajnike“, „strane plaćenike“ i „srbomrsce“ i dalje traje. Kriminalci bi ponovo da ubijaju“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Kako navode, „danas je žrtva Boris Tadić, sutra će biti bilo ko drugi ko zasmeta ovom kriminalcima.“

„LSV, takođe, traži od države da zaustavi medijski progon svih onih koji se, zbog suprotstavljanja politici podrške osuđenim ratnim zločincima, nalaze na meti oštrih napada. Srbija se mora suprotstaviti politici zla koja je devedesetih godina u smrt odvela desetine hiljada ljudi na prostorima bivše Jugoslavije. Javnost mora glasno osuditi kriminalce koji bi ponovo da ubijaju i pale. Moramo pokazati da smo jači od zločinaca“, navodi se dalje u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar