Bugarska nesreća Foto:Screenshot/BG Voice

Dvanaest osoba, od kojih je osmoro dece, povređeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila ranije danas u Bugarskoj, kada se autobus srpskih registarskih oznaka prevrnuo. Prema prvim informacijama, deca su se u trenutku nesreće vraćala sa festivala folklora.

Ovu informaciju otkrila je putnica iz autobusa. Kako je rekla, deca su iz folklorne grupe i vraćala su se u rodni kraj nakon učešća na festivalu u Nesebaru.

Prema navodima medija, deca su deo folklornog ansambla JU-LIRA i većina njih je iz Batajnice.

U povratku došlo je do nesreće.

Podsetimo, o nesreći ranije se oglasilo i bugarsko Ministarstvo zdravlje, iz kog su dali informacije o stanju putnika.

„U vezi sa saobraćajnom nezgodom sa autobusom sa decom, na AM Trakija, km 216 u pravcu Sofije, Ministarstvo zdravlja obaveštava: Hitna pomoć filijala CSMP u Slivenu i Staroj Zagori odmah je reagovala na poziv koji je stigao nešto posle 20.00 časova. Na licu mesta izvršena je procena stanja povređenih i osobe, kod kojih je utvrđena potreba za bolničkim lečenjem, odmah su prevezene na lekarsku pomoć u bolničkim uslovima“, navodi se u saopštenju i dodaje:

Bugarska nesreća Foto:Screenshot/Nova.BG

„Prema prvim informacijama, hospitalizacija je potrebna kod 8 dece i 4 odrasle osobe. Jedno dete i jedna odrasla osoba su u težem stanju“, saopšteno je.

Pročitajte još:

Inače, jeziva nesreća dogodila se nešto posle 20 sati. Pojedini putnici ispričali su kako je došlo do prevrtanja autobusa.

„Jedan od roditelja u autobusu je hteo da sedne na prednje sedište pored vozača. Okrenuo se da otvori sedište i tako se okrenuo volan“, rekla je ona za bugarski portal Nova.bg.

Opširnije o nesreći u Bugraskoj pročitajte u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Žena opisuje udes u Bugarskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar