Foto: Printscreen N1/Video

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je posle obilaska povređenih u nesreći u Bugarskoj da nema preminulih. Obišli smo svu decu i odrasle i razgovarali sa njima. Operisano je jedno dete, kao i jedan roditelj kome je urađena amputacija noge, rekao je Lončar.

Ministar Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske obišao povređene koji se nalaze u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, ističe da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro, prenosi Telegraf.

„Jedno dete ima povrede glave i biće prebačeno u Sofiju na dalje praćenje, a verovatno i operisano dete će biti, takođe, prebačeno u Sofiju na dalje lečenje“, naglasio je ministar.

Lončar je rekao za RTS da se ta dva dečaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj nezi, da je dečak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dečak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave i oni će biti prebačeni u Sofiju na dalje lečenje.

„Ostalima koji su u bolnici biće urađene analize i njih će sanitetima prebaciti do granice gde će ih sačekati naši i dovesti u bolnicu“, istakao je ministar.

Demantovao je prve informacije koje su se pojavile da je vozaču autobusa amputirana noga i pojasnio da je reč o jednom roditelju.

BONUS VIDEO Snimci i svedočenje iz bolnice u Bugarskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar