Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nenad Periš, otac stradalog Splićanina Mateja, oglasio se nakon što se pojavio lažni profil na društvenim mrežama pod imenom Andrea Periš, na kojem su se pojavljivale različite informacije iz života Mateja Periša.

„Uistinu mi nije jasno da neko možda iz potpuno bezazlenih pobuda Mateja naziva bratom. Molim one koji se predstavljaju kao Matejeva porodica da se zbog svih onih koji za Matejem plaču i žale zajedno s nama njegovim najbližima, suzdrže takvog predstavljanja odnosno slanja javnosti takvih poruka. U svakom slučaju, stvaranje lažnog identiteta i povezivanje s osobom koja više nije ovde na Zemlji ne pokazuje poštovanje pokojnog. Hvala na razumevanju u ime Matejeve porodice“, rekao je Nenad Periš za Telegraf.rs.

Pročitajte još:

Splićanin Matej Periš (28) ja sa drugovima došao u Beograd na doček Nove godine, ali je u noći izeđu 30. i 31. decembra nestao iz kluba „Gotik“, gde su se mladići provodili kobne večeri. Na snimcima kamera za video-nadzor videlo se kako je Matej trčao beogradskim ulicama, ali mu se u jednom trentuku, kada silazi niz stepenice na obali Save gubi trag.

Potraga za nestalim mladićem trajala je nedeljama, a njegova sudbina i želja da se sve završi na dobar način ujedinila je ceo region. U Beograd je doputovao i Nenad Periš, otac nestalog mladića, a među ljudima koji su mu dali podršku bili su i patrijarh srpski Profirije i mnogi drugi srpski zavničnici.

Nažalost, misterija nestanka Mateja Periša okončana je 18. maja kada je na obali Dunava, kod Ade Huje, na nekoliko stotina metara od Pančevačkog mosta pronađen leš muškarca koji je bio odeven kao mladi Splićanin. Nažalost, DNK test je potvrdio crne slutnje, ispostavilo se da to jeste mladi Matej Periš.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iz beogradske Crkve Svetog Antuna Padovanskog ispraćen je za rodni Split, a Beograd se na lep način oprostio od nesrećnog mladića koji je bio gost srpske prestonice.

Matej Periš je sahranjen u rodnom Spitu 23. maja ove godine, a sugrađani su „svom kapetanu“, jer je mladi Periš bio skiper, priredili dirljiv oproštaj, flotilom brodica koja mu je odala počast. Simbolično, istog dana su u Savu spušteni crveni i beli baloni kao poslednji pozdrav mladom Materju Perišu.

****

BONUS VIDEO: Ispraćaj Mateja Periša u SPlitu

[video-cdn src=“https://best-vod.umn.cdn.united.cloud/stream?asset=ispraajmatejeusplitumm-novas-worldwide&stream=hp3500&t=0&player=m3u***

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare