Milica Đoković Foto: Bogdan Đušić

Milica Đoković (35) iz Kraljeva, polomila je kičmu prilikom pada sa tri metra, spašavajući dvanaestogodišnjeg sina sa kojim je biila u liftu koji se otkačio sa sajle. Dete je na svu sreću prošlo bez posledica, a Milica je zadobila prelom prvog lumbanog pršljena. Ona je sa teškim povredama hospitalizovana u Kliničkom cenru u Kragujevcu, gde će u ponedeljak biti operisana.

Hrabra majka iz Kraljeva instinktivno je odreagovala kako bi spasila dete, ne razmišjajući o posledicama, kada se teretni lift u kom je bila sa dvanaestogodinjim sinom otkačio i pao sa tri metra visine. Ona je prema pisanju medija, bila u porodičnoj poseti kod prijatelja koji u sklopu radionice imaju i teretni lift. Milica, inače majka troje dece, danas zbog pripreme za operaciju nije bila u stanju da razgovara za naš portal, ali je ranije ispričala kako je došlo do ove nesreće.

’’Bili smo sa decom kod prijatelja koji imaju radionicu sa liftom. Deci je bilo zanimljivo da se provozaju tim teretnim liftom i to smo im dozvlili, ali da idu jedno po jedno. U lift sam ušla i ja sa jednim sinom i u početku je sve bilo u redu. Lift nas je podigao, a onda se na visini od oko tri metra
otkačila sajla i počeli smo da padamo’’, rekla je Milica, koja je u velikim bolovima, dok u bolničkoj sobi očekuje operaciju kičme.

Foto:TANJUG/ JP „GRADSKO STAMBENO“/Ilustracija

Ona dodaje da je prilikom pada gledala samo kako da zaštiti dete.

’’Hvala bogu što sam uspela da zaštitim sina, njemu se ništa nije dogodilo i prilikom pada nije zadobio nikakve povrede, ali sam ja nezgodno pala kada je lift udario u pod. Srećom da se sve ovako završilio, jer je i ostalo dvoje dece htelo da se provoza’’ objašnjava ova hrabra majka.

Milica napominje da ništa nije naslućivalo da će doći do ove nesreće i pucanja sajle, jer je prema njen rečima, u pitanju lift koji svakodnevno prevozi teret u radionici njenih porodičnih prijatelja.

Lekar: Povreda kičme je teška, ali su dobre pognoze

Posle nesreće koja se dogodila u privatnoj radionici u Kraljevu, Milica je hospitalizovana u Zdravstvenom centru ’’Studenica’’ gde joj je ukazana prva pomoć, ali je zbog neophodnog operativnog lečenja prebačena u Klinički centar u Kragujevcu.

Načelnik Odeljenja spiane hirurgije u kragujevačkom Kliničkom centru dr Srđan Vlajović za Nova.rs kaže da je Milica (35) primljena sa teškom povredm i nestabilnim pelomom prvog slabinskog pršljena.

Foto:

’’Prilikom pada sa visine pacijentkinja je zadobila prelom pršljena sa prisutnim fragmentima u kičmenom kanalu. Ohrabruje nas činjenica da nisu povređene inicijalne nervne strukture i da nema neuroloških ispada, što daje dobre prognoze za brz i potpuni oporavak’’ kaže dr Vlajović.

On pojašnjava da je u pitanju teška povreda koja zahteva operativno lečenje i dodaje da se nada dobrom ishodu operacije koja je zakazana za ponedeljak.

’’Očekujemo da sve prođe u najboljem redu i da pacijentkinja, koliko već prekosutra, stane na svoje noge. Mi smo do sada uradili na stotine sličnih operacija i uveren sam da će i ova proči u najboljem redu. Ako oporavak bude tekao kao što planiramo, ova hrabra majka bi već do kraja nedelje mogla da bude otpuštena na kućno lečenje i vrati se svojoj porodici’’, optimističan je dr Vlajović.

On je dodao da je prilikom pada sa visine od tri metra, povređena Milica imala mnogo sreće, jer je udar lifta o pod mogao da izazove mnogo teže posledice. Doktor Vlajović zaključuje da je izbeguta veća tragedija i da će ova hrabra majka uz postepeni oporavak moći samostalno da hoda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare