Foto:Nemanja Jovanović

Čedomir Jovanović, lider Liberalno demokratske partije (LDP), oglasio se na društvenoj mreži "Fejsbuk", gde je izneo niz optužbi na račun poznatog beogradskog advokata Gorana Petronijevića, koji je preksinoć pretučen na Vračaru, dok je sedeo u kafiću sa penzionisanim sudijom Novicom Pekovićem. Jovanović je Petronijevića nazvao saučesnikom mafije, optužujući Advokatsku komoru Srbije (AKS)" da štiti one koji brukaju profesiju advokata".

Na meti su mu se našle i članice Upravnog odbora AKS Zora Dobričanin Nikodinović i Biljana Kajganić, koje je nazvao „primadonama mafije“.

„Smešna mi je pretnja NN izvršilaca iz Advokatske komore Srbije u kojoj, preko „Kurira“, poručuju da „pripazim šta pričam“ posle kafanske tuče u kojoj je učestvovao advokat mafije Goran Petronijević. Da li vam je saopštenje nepotpisano zato što su ga pisale barbike Radeta Markovića, Legije i Ćuruvijinih ubica. To što Goran Petronijević svoje vreme provodi u maniru onih koje zastupa mene apsolutno ne zanima, ali to što već decenijama služi kao advokat i saučesnik mafije – to nas interesuje. Advokatska komora neka raščisti stvari u svojim redovima, jer Komora u koju ne može da se upiše Nata Mesarović, koja je osudila ubice Zorana Đinđića, a čiji je ugledni član advokat ubica Đinđića, neka se zamisli o svojoj ulozi u društvu“, napisao je Jovanović i dodao:

„Baš me briga koga brane, kome su šta dužni i zašto se tuku po beogradskim lokalima. Neka pokušaju da urade bar nešto pametno za ovu zemlju, sem što sprečavaju svoje časne kolege da rade svoj posao, a štite one koji brukaju profesiju advokata svaki dan. Mene ne mogu uplašiti preko tabloida. Svi koji su to pokušali, završili su tako što, ipak, na kraju plaču, ne zato što im se ja svetim, nego zato što su na kraju žrtve onoga što su drugima spremali. Ne plašim ih se, ne mogu mi ništa, u mom životu postoje samo zato što dvadeset godina stojim naspram njih i uvek ih izvučem iz rupa u koje su se zavukli, misleći da ja zaboravljam. Ne zaboravljam advokatima mafije ništa, kao što njihove klijente postavim tačno na ono mesto na kojem treba da budu“, napisao je Jovanović.

Foto: Medija centar Beograd/ Goran Petronijević

On je u svom obraćanju javnosti istakao da ga ne zanima mišljenje insitucije, odnosno Advokatske komore Srbije, čije su članice Upravnog odbora upravo Dobričaninova i Kajganićeva.

„Takođe, ne zanima me mišljenje „institucije“ kojoj je lakše da njeno saopštenje potpisuje NN izvršilac nego „ugledne“ članice Upravnog odbora, primadone mafije: Zora Dobričanin i Biljana Kajganić. Prva brani najgori ološ u zemlji – od Radeta Markovića do Ćuruvijinih ubica – dok se druga proslavila kao advokatica koja je, ne znajući da je na merama policije, svog klijenta Bagzija, dok se nalazio u bekstvu, po nalogu Radeta Bulatovića i Dragana Jočića nagovarala da se preda i lažno optuži Bebu i mene za ubistvo Gavrilovića i Zorana Đinđića“, istakao je Jovanović.

Foto:Nemanja Jovanović/Zora Dobričanin

Inače, pretučeni advokat Petronijević je pre nekoliko dana za jedan dnevni list izjavio da je četiri meseca pre atentata Zoran Ðinđić oterao Jovanovića i sa njim raskrstio svaku saradnju. Kako je istakao, ovom potezu prethodio je put u London, gde su šverc duvana, kriminal i pranje novca bile glavne teme sastanka. Kasnije je obelodanjeno da se premijer tada u Londonu sastao sa šefovima antikorupcijskog tela Saveta Evrope GRECO, koji su mu naložili da raščisti sa svima iz svog okruženja koji imaju veze sa kriminalnim miljeom. Govoreći o vezama Jovanovića i „zemunaca“, Petronijević je izjavio „da se po jelovniku znalo kog dana će Čeda biti gost u Šilerovoj“.

Podsetimo, Advokatska komora Srbije juče je na svom sajtu objavila saopštenje, koje je potpisao predsednik komore Viktor Gostiljac, a kojim je osudila napad na Petronijevića i Pekovića, pored ostalog, navodeći da trenutno ne raspolaže podacima na osnovu kojih bi se medijski nastup Jovanovića mogao dovesti u vezu sa napadom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare