Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; MUP Srbije;

Srđan Lalilć, najozloglašeniji član klana Veljka Belivuka, sklopio je Sporazum o statusu okrivljenog svedoka sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za 18 godina zatvora. Lalić je označen kao najsuroviji kasapin klana, koji se predstavljao kao IT stručnjak.

Iako je na saslušanju kod tužioca pokušao da se predstavi kao IT stručnjak sa završenim fakultetom, negirajući teška krivična dela koja mu se kao pripadniku klana stavljala na teret, okrivljeni Lalić je uoči početka suđenja odlučio da sve prizna. Rezultat toga je i njegov Sporazum s tužilaštvo u zamenu za 18 godina robije.

Reč je o čoveku koji slovi za najozloglašenijeg člana pomenute kriminalne grupe i posebno se isticao po svojim morbidnim idejama mučenja žrtava.

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

Lalić je jednu od žrtava klana, Lazara Vukićevića, peglom pržio u kući strave u Ritopeku, a potom mu je, zajedno sa okrivljenim Milošem Budimirom stavio gumeno crevo u usta i pustili vodu u organizam.

Foto: Nova.rs/Kuća u Ritopeku

O tome koliko je bio surov najbolje govori njegov nadimak. Naime, nakon pada grupe Belivuk u javnosti su isplivale fotografije i komunikacija članova grupe preko aplikacije Skaj, u kojoj su se hvalili svojom surovošću. Neke od brutalnih snimaka iskasapljenih žrtava su razmenjivali među sobom, ali i slali neprijateljima, koje su pokušali da zastraše.

Među kodiranim imenima koje su na Skaj aplikaciji koristili članovi grupe jedno se posebno isticalo po surovosti – „Beri Mils“ (Barry Mills).

Pročitajte još:

Iza pomenutog imena krio se upravo Lalić, sada okrivljeni saradnik. Žrtve je sekao, čupao im nokte na živo, mučio do smrti. O njegovoj surovosti najbolje govori jedna od presretnutih poruka sa Skaja.

„Može Beri Mils, on je majstor za nokte da ti sredi. Beri Mils čupa nokte, to nisi znao, to je novost, na živo sve, sa armiračkim kleštima“, navodi se u poruci.

Lalić je svoje šifrovano ime izabrao po Beriju Milsu, vođi jedne od najsurovijih američkih zatvorskih bandi „Arijevskog bratstva“. U pitanju je organizacija koju čine rasisti i neonacisti koji veruju u nadmoćnost bele rase i poznati su kao izuzetno brutalni.

Beri Mils je u zatvoru proveo više od 50 godina, a osuđivan je za ubistva, pljačke, preprodaju droge i mnoga druga krivična dela.

BONUS VIDEO: Uhapšeni Belivukovi navijači sa Karaburme

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare