.

LGBT aktivista, Čačanin Lazar Savić (22), student medicine u Beogradu, lakše je povređen u jednom čačanskom kafiću kada ga je grupa mladića gađala flašom piva. On je to objavio na svojim društvenim nalozima.

„Napali su me u klubu u kome sam proveo tinejdžerske dane. Gađali su me flašom piva i pogodili u desno koleno. Toliko o sigurnosti koju imaš u svom rodnom gradu kao autovana osoba iz LGBT zajednice. Sada sam na sigurnom. Odgovoriću svima koji mi pišu, samo sam u šoku i teško mi je da otvaram poruke“, napisao je Lazar.

Usledila je oštra osuda njegovih drugara, ali i brojnih Čačana.

„Objavite šta se desilo našem Lazaru koji je došao u svoj grad, gde je odrastao, gde nikome ništa nije nažao učinio. Naprotiv, odličan je drug, prijatelj, svima je pomagao, to čini i danas, za sve je tu, pun razumevanja, odličan đak, student. Napadnut je samo zato što je drugačiji, što se bori za sve ljude da žive slobodno, normalno i bez straha. Zašto mrzimo ljude koji su drugačiji, šta je sa našim ljudima“, samo je jedan od komentara koji smo dobili na FB nalogu.

Podsetimo, Lazar Savić je sredinom septembra u razgovoru za portal Nova.rs govorio o tome kako je bilo odrastati u Čačku a biti drugačiji, i zašto je rešio da se autuje i postane jedan od aktivista u Prajd info centru.

Bonus video: Napad na prostorije Prajd info centra 

Komentari

Svi komentari (1)