Vladica Momčilović Foto:jugmedia.rs

Stasit plavušan je u 21.00 sat u centru Budve rekao drugovima i drugaricama da ide do radnje da kupi nešto za večeru. Od tada do danas ga niko nikada više nije video. Roditelji Milica i Stanimir i njegova 9 godina mlađa sestra ne prihvataju da je otišao zauvek i još čekaju da zakuca na vrata kuće u kojoj se rodio i iz koje je otišao u Budvu.

On je Vladica Momčilović iz Leskovca. Imao je skoro 30 godina kada mu se izgubio svaki trag, a njegov nestanak je misterija i za roditelje i za one koji su te godine „prevrnuli“ Budvu tražeći ga.

„Samo dva dana ranije smo razgovarali i poslednja rečenica između nas bila je: Vidimo se uskoro. Trebalo je, naime, da se vrati posle 15. oktobra, kada se završava letnja sezona na Jadranu“, priča majka Milica za Jugmediu.

Vladica je studirao matematiku, bio je apsolvent. Nije mu se žurilo jer je radio i sezonske poslove, iako je dete intelektualaca. Tog leta u Budvi je prodavao na ulici slike slikara iz Zaječara, piše Jugmedia.

„Imao je veliko društvo, uglavnom drugovi i drugarice iz Srbije. Nije imao neprijatelje jer je tih, miroljubiv, omiljen u društvu. Vesela priroda koja je uvek prijatelja moralno podizala kada bi posrnuo. Tog leta upoznao je i jednu Španjolku. Njihova veza je bila na početku, a njegovi planovi da na kratko ode u inostranstvo. I s njom sam stupila u kontakt, ali nije mogl da mi pruži informaciju više“, objašnjava.

Roditelji su takođe Budvu prokrstarili, zavirili u svaki ćošak.

„Otišao je sa štanda u 21, a već u 22.10 sati se nešto dalje gubi signal na njegovom telefonu“.

Milica Momčilović, profesor matematike, ne želi da priča šta je sve njena duša preživela za ovih devet godina. To nosi u sebi i ne deli. I zato će, kada je sretnete na ulici, ona prvo vas upitati – kako si?

„Ja ne prihvatam da ga nema. Ja verujem da je on živ, ja znam da će se on kad-tad vratiti“, kaže, ali se čak i preko telefona čuje podrhtavanje glasa majke.

Vladica Momčilović je u vreme kada je otišao sa štanda imao na sebi majicu i farmerke. Ako je živ i čita ovaj tekst, neka se javi, moli majka. Ako ga neko negde vidi, neka javi. Jer, nada poslednja umire.

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar