Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Meštani Leštana još uvek su vidno u šoku zbog eksplozije koja se juče oko 14 sati u fabrici raketa "Ede pro". Reporteri našeg portala na licu mesta zatekli su uplašene građane, a kako ističu opština Grocka obećala im je sanaciju štete.

U prigradskom naselju Leštane scene su kao posle bombarovanja Srbije. Od posledica eksplozija koja se juče dogodila, a u kojoj su dve osobe izgubile život, oštećene su brojne kuće.

Ljudima su uništene fasade, odvaljeni su im štokovi od vrata, stakla na prozorima su popucala. Vlasnici kuća od jutros skupljaju srču iz dvorišta. Kažu da su još uvek prestravljeni zbog svega što se desilo.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Mi smo ovde od 1975. godine, ova fabrika je došla ovde posle nas. Taj strah koji sam doživela ništa ne može da mi nadomesti, nikakav novac. Deca su nam prestravljena, te eksplozije su trajale. Sada svi strahujemo šta mi zapravo udišemo, koliko je to štetno po naše zdravlje“, kaže nam meštanka.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić izjavio je danas da se još uvek ne zna uzrok eksplozije u fabrici protivgradnih raketa „EDePro“, ali i da Centar za vanredne situacije i policija rade na tome da se otkrije razlog nesreće.

Pročitajte još:

Pretpostavlja se da je reč o velikoj materijalnoj šteti.

Podsetimo, rano jutro saopšteno je da je stanje 16 povređenih pacijenata relativno stabilno. Od 16 pacijenata, četiri su u teškom stanju.

BONUS video: Eksplozija kod Bubanj potoka

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar