Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

"Prvo se čula jedna jaka eksplozija, a potom je narednih posla sata pucalo. Eksplozija je bila toliko jaka da su delovi iz fabrike leteli na sve strane", kaže za Nova.rs automehaničar, čiji se servis nalazi u neposrednoj blizini mesta eksplozije u fabrici "Ede pro" u Leštanima.

U jučerašnjoj eksploziji poginula su dva radnika M. J. (38) i M. S. (21), dok je 16 osoba povređeno. Uzrok stravične eksplozije, od koje su brojnim meštanima Leštana oštećene kuće, i dalje se ne zna.

Automehaničar, čiji se servis nalazi na oko 100 metara od mesta eksplozije, kaže za Nova.rs da je i dalje u šoku zbog svega što se desilo juče.

Pročitajte još:

„Prvo se čula jedna jaka eksplozija i narednih pola sata je pucalo. Meni se od siline eksplozije podigao prsluk, a delovi iz fabrike su leteli na sve strane. Pravo je pitanje zašto nisu dovezli tenkove koje je vatrogasna brigada dobila od Rusa, a ne celu noć da ne mogu da ugase. Stakla na lokalu su mi popucala, morao sam celu noć da dežuram pored…“ kaže za Nova.rs automehaničar.

Slika koje je jutros osvanula u naslju Leštane je tužna, a meštani mahom ispred svojih kuća sakupljaju staklo i delove otpale fasade. Međusobno komentarišu jučerašnju eksploziju i svi su zabrinuti.

Stravična eksplozija buknula je juče nešto posle 14 sati, a veliki broj ekipa Hitne pomoći i vatrogasaca odmah su se uputile na lice mesta. Kako je ranije saopštio komandant vatrogasno-spasilačke brigade Miloš Majstorović, eksplozija se dogodila u magacinu u kojem je bilo skladišteno 500 raketa.

Inače, firma „Ede pro“ od ranije je poznata javnost. I pre nekoliko godina dogodila se eksplozija u kojoj je bilo teško povređenih.

BONUS video:Jutro posle velike eksplozije u Leštanima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar