Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs/ Ilustracija

Lekar Zoran Kamatović (48), koji se sumnjiči da je u subotu ujutru u Sremskim Karlovcima, hicima iz lovačke puške, ubio majku Gordanu (66) i oca Ljubodraga (77), široj srpskoj javnosti postao je poznat 2014. godine, kada su našu zemlju zadesila stravične poplave. Kako prenose mediji, Kamatović je tokom poplava, kao nezaposleni lekar, pomagao stanovništvu koje je zadesila ova nepogoda.

Kamatović se sumnjiči da je roditelje ubio nakon svađe, a zasad nije poznato zbog čega je izbila rasprava koja je ubrzo kulminirala u dvostruko ubistvo. On je priveden ubrzo nakon zločina i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u tužilaštvu.

Inače, osumnjičeni Kamatović je od ranije poznat srpskoj javnosti po svom humanitarnom radu tokom poplava koje su 2014. godine zadesile našu zemlju. On je tada pomogao stanovništvu Rađevine, a na njegovu požrtvovanost, pominjući još lekara volontera, ukazao je i premijer Aleksandar Vučić ističući da bi na takve ljude u budućnosti valjalo računati.

„Znao sam da u Rađevini živi oko 17.000 stanovnika, od čega u samom gradu oko 5.000, a da su ostali u selima, koja su i pre ove katastrofe bila skoro nedostupna u nekim delovima godine – priča naš sagovornik. – Kao licencirani lekar, bez obzira na to što nisam zaposlen, imam pravo da radim i nije mi bio potreban nikakav poziv ni mobilizacija. Krenuo sam da pomažem ljudima po kućama, da im merim pritisak, šećer, delim terapiju protiv pritiska, antibiotike, lekove protiv bolova… Značajna je pomoć koja je stigla od Medicinskog fakulteta u Beogradu“, pričao je tada ovaj lekar, pišu Večernje nosti.

Kamatović je tada posetio oko 700 domaćinstava, unoseći mnogim ljudima sigurnost i veru da nisu usamljeni.

Podsetimo, Zoran Kamatović sumnjiči se da je, nakon svađe sa ocem i majkom, zgrabio pušku i upucao roditelje. Inače, osumnjičeni je lekar, koji je radio u jednoj ambulanti u Novom Sadu, a prema nezvaničnim informacijama, prošle godine je dobio otkaz.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar