Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U Beogradu je noćas u Bulevaru kralja Aleksandra pretučen muškarac, a na Rospi ćupriji je jedna osoba povređena u saobraćajnoj nezgodi, dok su se za pomoć najviše javljali hronični bolesnici kod kojih je došlo do pogoršanja stanja, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Hitna pomoć je sinoć u 21:13 časova intervenisala u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 297, zbog prijave da je jedno lice pretučeno i na licu zatekle muškarca (46) bez svesti koji je sa težim povredma prebačen u Urgentni centar.

Kasnije, u 01:22 časova jedan muškarac (28) povređen je u saobraćajnoj nezgodi na Rospi ćupriji i sa povredama glave prebačen je takođe u Urgentni cenatar.

Ekipe Hitne pomoći imale su tokom noći ukupno 80 intervencija, od kojih 19 na javnom mestu, uglavnom zbog alkoholisanih osoba i kardiovaskularnih pacijenata zbog bola u grudima, a još su se javljali astmatičari i psihijatrijski bolesnici kod kojih je došlo do pogoršanja stanja.

Dr Aleksandar Čokanović iz Hitne pomoći rekao je za RTS da tokom noći nisu imali nijednu intervenciju u vezi sa kovidom, što ih posebno raduje.

„Ono što nas posebno raduje je što smo imali nula intervencija u vezi sa kovidom u toku prethodne noći, ne znam kada je to poslednji put zabeleženo tokom trajanja pandemije“, podelio je doktor lepu vest.

Osim uobičajenih hroničnih bolesnika bilo je poziva onih koji su se žalili na bolove u grudima.

„Svaki treći poziv je bio zbog bolova u grudima što je bilo očekivano zbog temperaturnih razlika. U toku noći je hladnije i pacijenti moraju da povedu računa o svom stanju, da vode računa o tegobama koje su drugačije od uobičajenih, da reguju na vreme, da piju terapiju, da ne reguju na svoju ruku nego da se konsultuju sa lekarom“, poručio je dr Čokanović.

BONUS VIDEO Udes na Terazijama

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar