Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Milorad Ulemek Legija (53), koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, ali i još tri maksimalne kazne, stupio je juče u štrajk glađu u požarevačkoj "Zabeli", saznaje Nova.rs.

Vest o štrajku potvrdio je za naš portal Legijin advokat Aleksandar Kovačević.

„Tačno je da je moj branjenik juče stupio u štrajk glađu. On se 18 godina nalazi u najstrožijoj izolaciji, onemogućeno mu je pravo na resocijalizaciju, ali i posete i rad, iako nema nijedan disciplinski prekršaj. Zbog čega mu se svake dve godine produžava boravak u samici, nije poznato. Nadležni organi napišu izveštaj kojim mu se produžava boravak, iako se u njemu na navodi zbog čega, te samim tim ne znamo ni na šta ulažemo žalbu“, ističe Kovačević.

Pročitajte još:

Podsetimo, Milorad Ulemek Legija (53), bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), osuđen je 2005. na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. Ulemek je osuđen na još tri maksimalne kazne zatvora, među kojima su za ubistvo Ivana Stambolića 25. avgusta 2000. i za pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi 15. juna 2000. godine.

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), već 17 godina se drži u strogoj izolaciji u zatvoru „Zabela“, čuvan je pod posebnim režimom i odvojen od drugih pritvorenika.

Legija se 2. maja 2004. godine, nakon 14 meseci u bekstvu, predao policiji Srbije. Tadašnji načelnik Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Miroslav Milošević rekao je da se Luković, „samoinicijativno“ predao policiji.

„Večeras oko 21 sat (Luković) se samoinicijativno predao organima MUP-a. Lišen je slobode i dalji zakonski postupak je u toku“, rekao je Milošević za Televiziju BK.

BONUS video: Napad na radnicu teretane

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare