Pero Jovović i Branislav Lečić Foto: Zoran Lončarević, Filip Krainčanić/Nova.rs

Glumac i političar Branislav Lečić peti put tužio portal Nova.rs, a drugi put novinara Pera Jovovića, koji je pisao o optužbama glumice Danijele Štajnfeld za silovanje. Jovović podseća da su svi odgovori koje je Lečić slao njegovom portalu objavljeni.

Glumac Branislav Lečić podneo je tužbu protiv novinara Pera Jovovića, glavnog urednika Veselina Simonovića i firme United Media Digital, izdavača portala Nova.rs, zbog „povrede ugleda i časti, kršenja pretpostavke nevinosti i nanošenja duševnog bola”.

Portal Nova.rs objavio je seriju tekstova o slučaju glumice Danijele Štajnfeld, koja je javno optužila svog kolegu za seksualno zlostavljanje. Danas je na njihovu adresu stigla peta tužba Branislava Lečića. Pero Jovović kaže da je ovo druga tužba koja je upućena i njemu lično.

PROČITAJTE JOŠ

U tužbi se navodi da portal Nova.rs označavanjem Lečića kao nekog ko je silovatelj „nesumnjivo utiče na javnost da tužioca upravo tako i doživi”, ali i da je na taj način „tužilac od strane tuženog već ’osuđen’, pre nego je suđenje protiv njega, u skladu sa zakonom, i počelo”.

U izjavi Branislava Lečića, između ostalog, stoji: 

„Internet portal Nova.rs objavljenom informacijom na najgrublji način povredio je kako moj ugled i čast, tako i pretpostavku nevinosti kao jedno od osnovnih ljudskih prava i temelja pravne države, ali i interes javnosti da bude potpuno i istinito informisana.”

U tužbi se još dodaje i da „ove informacije dolaze i do službenih lica državnih organa koji vode pomenuti pretkrivični postupak, i sasvim je izvesno da i na njih mogu izvršiti određeni uticaj”.

„Svi odgovori koje je Branislav Lečić poslao našoj redakciji su objavljeni, uprkos tome što je prekoračen zakonski rok za slanje odgovora”, rekao je Jovović za „Cenzolovku“ i dodao da će on i medij za koji radi „uvek biti na strani slabijih, pogotovo kada je reč o ženama žrtvama seksualnog zlostavljanja”.

Više javno tužilaštvo je u julu ove godine odbacilo prijavu Danijele Štajnfeld.

Ročište povodom Lečićeve tužbe protiv portala Nova.rs zakazano je za februar 2022. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar