Foto: Vesna lalic/Nova.rs, nestalisrbija.rs

Pripremno ročište protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih članova njihove kriminalne grupe nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu, a danas je pročitana druga optužnica koja je podignuta protiv okrivljenih. Reč je o optužnici koja se odnosi na još dve likvidacije, među kojima je i ubistvo Nikole Mitića, a portal Nova.rs otkriva sve detalje pomenutog zločina.

Prema navodima optužnice koju je podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal, Mitić je otet 10. avgusta 2020. godine, a potom je na svirep način likvidiran. Belivuk, Miljković i njihovi najbliži saradnici kobnog dana vršili su kontra-pratnju jer su mislili da ih članovi suparničkih grupa prate.

Pročitajte još:

Tokom vršenja kontra-pratnje, uočili su automobil marke „honda sivik“, u vlasništvu Mitića, koji je navodno pratio Belivuka i Miljkovića. Vođe klana su, zajedno sa ostalim pripadnicima koji su se nalazili u drugom vozilu, presrele Mitićev automobil kod američke ambasade. Naočigled brojnih očevidaca osumnjičeni su Mitića oteli i ubacili u automobil, a potom odveli u takozvanu „bazu“, odnosno prostorije na Partizanovom stadionu.

Njega su tamo najpre vezali, a potom tukli i terali da kaže ko ga je poslao.

Tamo su Mitiću najpre odsekli prst na nozi.

Nikola Mitić Foot:Nestali Srbija

U optužnici je citiran i razgovor između Mitića i Belivuka, a koji je sačinjen na osnovu glasovnih poruka razmenjenih putem aplikacije Skaj.

Naime, Belivuk je svojim saradnicima, koji se nisu nalazili u prostoriji na stadionu, snimao glasovne poruke i u trenutku mučenja Mitića.

Belivuk (glasovna poruka u grupi koju je imao sa okrivljenima): „Reci ko te poslao, pričaj odmah, ubiću te, pričaj ko te poslao.“

Mitić: „Kako misliš ko me…“ (čuje se udaranje u pozadini)

Belivuk: Ko te poslao mamu ti j***em kur***u, izgovori ime, izgovori ime ubiću te.

Mitić: „Laza, brate“

Belivuk: „Koji Laza?“ (u pozadini se čuje udaranje)

Mitić: ”Vukićević.”

Belivuk potom šalje glasovnu poruku: “Evo sad otključava telefon, Laza ga poslao da nas ubije, j*** mu mamu!”

Lazar Vukićević Foto: Privatna arhiva

Inače, i Lazar Vukićević je žrtva klana Belivuk-Miljković. Vukićević je ubijen nešto kasnije i on je od svih žrtava najstrašnije mučen.

Podsetimo, klan Veljka Belivuka tereti se za sedam likvidacija. Osumnjičenima se sem brutalnih likvidacija stavljaju na teret otmice, dilovanje droge i silovanje.

VIDEO: Akcija MUP – zaplena kokaina i heroina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare