Jovan Vukotić Foto: MUP Srbije

Jovan Vukotić, vođa "škaljarskog" klana ubijen je juče u Instanbulu u Turskoj naočigled supruge i maloletne ćerke.

Njegov kum je objavio čitulju.

„Kume moj ostalo je milion pitanja i milion nedoriječenih stvari da kažemo jedno drugom. Jedino mogu da ti obećam a to je da ću čuvati Mašu i Lenu. A Igora ću nastaviti da savjetujem kao što sam i tebe kroz cjeli život“, u potpisu Balša Đuranović.

Prema pisanju „Vjesti“, likvidirani Vukotić apsolutno vođstvo nad organizovanom kriminalnom grupom “škaljari” preuzeo je nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine.

Pročitajte još:

Taj Kotoranin bio je u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optuživalo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Škaljarski klan, koji je juče obezglavljen, istražitelji su prvi put evidentirali još 2008. godine. Navodno, do kraja 2014. godine kao jedinstvena krimi-ekipa delovali su braća Vukotić, ubijeni Dedović i ekipa koja je poslednjih osam godina prepoznata kao organizovana kriminalna grupa “Kavači”, koja je od tada suprotstavljena škaljarcima.

Rat “škaljaraca” i “kavačana” počeo je krajem 2014. godine, nakon što je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva kokainskog rata je Goran Radoman, likvidiran u februaru 2015. godine u Beogradu.

VIDEO: Velika zaplena droge

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare